Vi välkomnar Jessica till oss!

Jessica jobbar på vårt dagis i Sisjön, efter att ha jobbat på Åskvädersgatan för några år sedan och därefter jobbat på Hund i Centrum. Jessica har varit djurintresserad så länge

hon kan minnas, och har haft allt ifrån smågnagare till katt och hund. Nu har hon två hundar, Kiwi som är en amstaffblandis och Akilles som troligtvis är en boxer/staffeblandis. Akilles kommer från Hundar utan Hem. Hon har också katten Shera.

Jessica har en bakgrund inom lagerarbete och sadlade om genom att utbilda sig till hunddagisföreståndare. Nu ser hon fram emot att satsa på det hon brinner för – Hundar!

Hundspråk och hur hundar kommunicerar med både varandra och oss människor är något Jessica brinner för lite extra. Hon tycker om att studera hundars beteenden och filmar gärna både egna och andras hundar då leker eller umgås för att kunna studera signalerna. Där finns mycket att se i efterhand som man inte alltid hinner uppfatta i stunden.
Jessicas fritid spenderas till stor del med att träna och aktivera sina hundar. Tillsammans med Akilles och Kiwi tränar hon drag weight och löpning så väl som andra aktiveringsaktiviteter. Hon siktar också på att komma igång att arbeta som besökshundteam med Akilles, som hon tidigare utbildat via Svenska Terapihundskolan och då haft Göteborgs Hunddagis delägare Helena som lärare. Akilles var både duktig på det och uppskattade arbetet! Jessica tränar inte hund för att tävla, utan för att ha kul och utvecklas ihop med sina hundar. Så länge hundarna har roligt så är det det viktigaste för Jessica.

Förutom att umgås med hundarna spenderar hon gärna fritiden med vänner och familj, vid ett pussel, framför tv-spel, på en lugn skogspromenad eller läser en spännande deckare. Eller ännu hellre en hundbok. Man kan inte lära sig för mycket om hund säger Jessica, vare sig det handlar om kommunikation, allergier, rädslor eller ren hundträning. Och vi håller förstås med!


Utbildningar:

Gymnasiet - Hund & Fritid

Hunddagisutbildning 2017

Besökshundsutbildning, Svenska Terapihundskolan, 2019