Johanna Käsper

Johanna har flatcoated retrievern Luna som hon tränar och tävlar jakt, viltspår, nosework samt lydnad med. De deltar även på praktisk jakt.
Johanna är utbildad hundpsykolog och startade eget företag inom hunddagis och kurser 2004. Efter ca 3 år sålde Johanna hunddagiset och arbetade en lång tid som konsult inom hundträning. Johanna har arbetat som instruktör, problemhundskonsult och lärare påen rad olika hundföretag i Göteborg oc då även Kungliga hundar. Hon har även drivit hunddagis i andras regi i 10 års tid. Nu har Johanna bytt bana och arbetar med funktionsnedsättning hos barn på heltid men har lite kurser vid sidan om inom hund.
Det är en stor likhet mellan hund och barn när det gäller det pedagogiska tänket där beteenden och inlärning står i fokus säger Johanna. 2020 påbörjade Johanna även sin bana som hunduppfödare och ni kan läsa mer om det på hennes egna hemsida här!Johanna var med och startade upp dagiset hösten 2021.

Utbildningar:
Hundinstruktör 2004
Problemhundskonsult 2006 Kantarellsöksinstruktör 2006
Viltspårsinstruktör 2007
Friskvårdsinstruktör 2007
Chicken Camp -2007
Klickerinstruktör 2007
Assistanshundsinstruktör 2008
Relation och inlärning Kent Svartberg 2007
Tävlingslydnadsinstruktör 2009

Hilda Fredriksson

Hilda har alltid haft ett djurintresse och drömt om att få jobba med olika djur. Det började
med hästar innan hon allt mer gick över till hundsidan efter att familjens collie kom in i
hennes liv. Hon har idag två hundar, Koda som är en Collie född 2019 och en labrador vid
namn Sune som är född 2022. Hon tränar mycket nosework med hundarna vilket de tycker är
väldigt roligt men de försöker också testa på nya hundsporter och aktiviteter.
På fritiden ägnar hon mycket tid med hundarna både träning och promenader och något av
det bästa hon vet är att gå en långpromenad ute i skogen.
Att jobba på dagis tycker Hilda är väldigt roligt och givande. Man får träffa så många olika
hundar och lära sig mycket om olika raser och hundspråk och hur man möter olika individer.
Det roligaste Hilda vet på dagis är när man tränar med de olika hundarna. Utöver dagis så
vill Hilda alltid lära sig mer om hundar och går gärna nya utbildningar och kurser när tillfälle
ges.

Utbildningar:
Hunddagisföreståndare
Göteborgs folkhögskola
Noseworkinstruktör
Certifierad av SNWK
Hundens beteendebiologi 1 och 2
Linköpings universitet
Djurpsykologi: beteende, kognition och relationer hos husdjur - pågående
Linköpings universitet
Hundens beteende - pågående
Axevalla folkhögskola

AMANDA SKARSTEDT

Amanda har jobbat på hunddagis i några år och alltid uppskattat jobbet och den närhet till hundar det innebär. Hon har varit djurmänniska sedan barnsben men just hundar har alltid legat henne allra varmast om hjärtat.  Tillsammans med sin Malinois Kuta, född 2022 lever Amanda ett aktivt liv. Eftersom Kuta är en aktiv tjej och Amanda tycker om varierad träning så provar de tillsammans på det mesta, men i framtiden har de tänkt att satsa på IGP och utöver IGP är några av favoriterna specialsök, uppletande och canicross. Kort och gott består både Amandas arbetsliv och fritid av hund helt enkelt. Det roliga med att jobba på dagis är enligt Amanda såklart att få umgås med alla hundar. Att få komma ut, promenera och röra på sig men även aktivera och få egentid med varje individ. Hon uppskattar att alla hundar är olika varandra och sin egen person, och är tacksam att få lära känna och spendera tid med dem.
Amanda vill hela tiden utvecklas och lära sig mer. Hon är kunskapstörstig och håller sig gärna uppdaterad genom både kurser, böcker och föreläsningar. Hon har alltid funnit hundars beteenden och kommunikation extra intressant och älskar att studera olika individer och hitta lösningar på eventuella problem. Amanda jobbar heltid på Backaplan.

Utbildningar och kurser•Hunddagisföreståndare •Hundinstruktör
•Beteendeutredare
•Aktiveringskurs - Monica Henriksson •Nosework Steg 1,2,3
•Specialsök
•Möta & bemöta annorlunda hundar - Ingela Wik
•När megafonen är hundens enda strategi - Anna Frisk & Ingela Wik
•Barf - Pirre Andersson
•Berikning - Anastasia Topalovic •Hantering utan tvång - Anastasia Topslovic
•Fodrets betydelse för hunden - Annica Larsson
•Första hjälpen - Gunilla Pettersson


Leo Göransson

Leo har tidigare arbetat på dagiset på Åskvädersgatan, innan det var i vår regi. Leo bor i Göteborg och har passerat åldersstrecket 30. Trots att åldersnojan smyger på ibland tycker han att den kan dra åt skogen nu när han börjat jobba på Göteborgs Hunddagis och därmed får jobba med något han verkligen vill och blir glad av.  

Han jobbade, och trivdes mycket bra, på Åskvädersgatans dagis – tills covid-19 kom och skakade om allas vardag. Då fick Leo byta jobb och har sedan dess arbetat som personlig assistent. Leo trivs med både människor och hundar, en positiv egenskap på dagis. Han är också under utbildning till hundinstruktör, med siktet inställt på att bli hundpsykolog/beteendeutredare på hund. Det välkomnar vi verkligen, och kanske kommer han hålla lite hundkurser i framtiden!

Leo har i dagsläget ingen egen hund, han försöker fortfarande pyssla ihop vardagen för att göra det möjligt och att jobba på dagis gör att hamnar ett stort steg närmare. Men, att jobba på hunddagis har ju också gjort det väldigt svårt att veta vilken hundras han egentligen önskar sig… Kan man få alla tro?


JESSICA LUNDSTEDT

Jessica jobbar på vårt dagis på Backaplan, efter att ha jobbat på Åskvädersgatan för några år sedan och därefter jobbat på Hund i Centrum. Jessica har varit djurintresserad så länge

hon kan minnas, och har haft allt ifrån smågnagare till katt och hund. Nu har hon två hundar, Kiwi som är en amstaffblandis och Akilles som troligtvis är en boxer/staffeblandis. Akilles kommer från Hundar utan Hem. Hon har också katten Shera.

Jessica har en bakgrund inom lagerarbete och sadlade om genom att utbilda sig till hunddagisföreståndare. Nu ser hon fram emot att satsa på det hon brinner för – Hundar!

Hundspråk och hur hundar kommunicerar med både varandra och oss människor är något Jessica brinner för lite extra. Hon tycker om att studera hundars beteenden och filmar gärna både egna och andras hundar då leker eller umgås för att kunna studera signalerna. Där finns mycket att se i efterhand som man inte alltid hinner uppfatta i stunden.
Jessicas fritid spenderas till stor del med att träna och aktivera sina hundar. Tillsammans med Akilles och Kiwi tränar hon drag weight och löpning så väl som andra aktiveringsaktiviteter. Hon siktar också på att komma igång att arbeta som besökshundteam med Akilles, som hon tidigare utbildat via Svenska Terapihundskolan och då haft Göteborgs Hunddagis delägare Helena som lärare. Akilles var både duktig på det och uppskattade arbetet! Jessica tränar inte hund för att tävla, utan för att ha kul och utvecklas ihop med sina hundar. Så länge hundarna har roligt så är det det viktigaste för Jessica.

Förutom att umgås med hundarna spenderar hon gärna fritiden med vänner och familj, vid ett pussel, framför tv-spel, på en lugn skogspromenad eller läser en spännande deckare. Eller ännu hellre en hundbok. Man kan inte lära sig för mycket om hund säger Jessica, vare sig det handlar om kommunikation, allergier, rädslor eller ren hundträning. Och vi håller förstås med!


Utbildningar:

Gymnasiet - Hund & Fritid

Hunddagisutbildning 2017

Besökshundsutbildning, Svenska Terapihundskolan, 2019


MIDDE LARSSON NÄREGÅRD

Midde jobbar på Backaplan efter att först ha jobbat som timvikarie på alla våra dagis och alltid ställt upp när det krisat.

Midde hade otur och var bara dagar ifrån en fast tjänst på ett annat hunddagis, men så slog covid-19 till och drabbade företaget. Det gjorde att hon istället sökte utbildningen "Arbete med hund" på Göteborgs Folkhögskola och kom in! Hon älskade varje dag på utbildningen och insåg att hon skulle jobba med hundar för att må riktigt bra! Och inga är gladare än vi att det blev Middes väg.

Att få jobba och umgås med hundar gör det lätt att gå till jobbet tycker Midde. Även när man har en dålig dag vet man att man kommer mötas av viftande svansar och blöta pussar, och efter det går det inte att inte bli glad.

Middes mål utöver att vara hunddagisfröken är att så småningom få tillräckligt mycket erfarenhet och utbildning för att kunna hjälpa hundar med problembeteenden och deras familjer, så kallade "problemhundar". I utbildningen hon än så länge gått så ingick det att bli certifierad hunddagisföreståndare. Det innebär all kunskap för att själv få öppna ett hunddagis, med ämnen såsom grundläggande sjukvård, raskunskap, berikning och mycket mer. Hon blev också utbildad noseworkinstruktör genom utbildningen.

På sin fritid håller Midde på med historiskt hantverk, lajvar och samlar på tropiska växter - och lever därför i lite av en djungel.

Utbildning
Arbete med hund - Göteborgs Folkhögskola

LIZA REDKO

Djur har alltid varit det som gäller för Liza. Hon är uppvuxen bland alla möjliga slags djur, allt från fiskar till papegojor till kossor. Det alltid varit centrum i Lizas liv och hon har så länge hon kan minnas varit hundra procent säker på att det är det som gäller. Först var hon helt inställd på att jobba med hästar, men när hennes labradorhane Rafi kom in i hennes liv vände han upp och ner på allt. Hon insåg hur komplext och fascinerande det är med hund, att man aldrig blir färdiglärd och att man i takt med att man lär sig mer inser hur lite man egentligen kan. Hund är helt enkelt ett ämne hon drunknat i helt och hållet.

Liza har ännu inte lyckats navigera fram till exakt vad det är hon vill jobba med inom hund på sikt men vet med all säkerhet att hon brinner för att fördjupa sig i precis allt som gäller just hund. Kost, friskvård, psykologi, beteende och såklart olika hundsporter.

Att få jobba på dagis med så många olika raser och individer tycker Liza är både intressant och lärorikt. Och såklart är det ju världens bästa, lurviga dagisbarn man möts av varje dag när man kommer till sin arbetsplats.

Tillsammans med Rafi siktar Liza lite extra på nosework och planerar att komma ut på tävlingsbanan. Utöver det vill de tillsammans testa på allt möjligt. Sådan matte, sådan hund. Rafi är med på vad man än hittar på.

På fritiden blir det förstås också hund för Liza. Att bara få vara ute i naturen med Rafi är det absolut bästa hon vet.
Liza jobbar på Backaplans dagis.

Utbildningar:
Hästskötare med inriktning mot ridning + tappskokompetens (Realgymnasiet) 2019
Arbeta med hund+Hunddagisföreståndare (Göteborgs Folkhögskola) 2021
Berikningskurs (Helg) med David Selin 2022
Hundpsykologi (Göteborgs Folkhögskola) 2022
Certifierad av SNWK: Instruktör och Doftprovsdomare


Alva Åkesson

Alva är nyinflyttad från Örebro där hon jobbat på flera hunddagis och pensionat och samlat på sig massvis med erfarenhet från olika typer av hundar. Nu jobbar hon på vårt dagis på Åskvädersgatan.

Idag bor hon på en gård utanför Göteborg med sambo, höns, katt och hundar. För Alva är hundarna alltid en självklar del av vardagen och dom är med under såväl gårdssysslor som utflykter. Nu har hon en Australien shepherd och en Miniature American Shepherd. Tidigare har hon haft både små sällskapshundar och brukshundar. Hon tränar en del hundsporter för skojs skull och hoppas snart kunna införskaffa får till gården så hon kan sätta igång o lägga fokus på vallning.
Det viktigaste för Alva är att hundarna ska ha en stressfri och harmonisk vardag där dom får utlopp för sina behov.

Det som är mest intressant med hundar är att alla är så olika men ändå så lika. Att alla hundar är både sin art, ras och individ och att se hundar interagera och ”bara vara hund” på ett harmoniskt sätt och få göra det dom är avlade för är det bästa hon vet.

Utbildningar:
Djurvårdare -Himmelstalund 2021
Hundmöten -Flockens 2023
Hundinstruktör -Dos barbas 2023
Stress hos hund - 2023
Rallylydnad -2021
Nosework -2021
Vallning - Ann Awes 2022
Agility -Sara Rasmusson 2023

NAMVAN LÖFVENDAHL

Namvan har jobbat på hunddagis i många år och har själv två franska bulldogg-tikar, Zelda som är född 2010 och Leia som är född 2018. När Zelda var yngre gick hon och Namvan många olika kurser ihop, men nu på äldre dagar är Zelda pensionär med många skogspromenader i egen takt. Unga Leia är istället ett riktigt energiknippe som älskar att jobba. Leia och Namvan tränar drag weight, vardagslydnad och olika tricks tillsammans. I framtiden har de siktet inställt på viltspår och löpträning tillsammans. Både Zelda och Leia simmar en gång varje vecka, där Zelda även får laserbehandling för att hennes äldre kropp ska må bra. Namvan brinner för att hålla hundar i god fysisk form och ta hand om hundarnas kroppar, för att få starka hundar som får förbi starka även som gamla.  

Namnvans favoritsysslor på dagis är att gå promenader med hundarna, aktivera hundarna med balansträning och att få sitta ner och bara mysa med hundarna. Utöver fysträning och friskvård har Namvan ett stort intresse för näringslära för hund. Hennes egen Zelda hade som yngre problem med sina tassar, något hon fått ordning på genom att göra förändringar i Zeldas kost.

På friden umgås Namvan förstås helst med sina egna hundar. Långa skogspromenader för avkoppling, hundträning med arbetsnarkomanen Leia och förstås umgänge med vänner och familj står högst upp på Namvans fritid. Hon tackar inte heller nej till att lägga sig fram TVn och se en bra serie. Givetvis med Leia och Zelda bredvid sig.

Utbildningar:

Hunddagisutbildning, 2012

Träning för tävling-en fråga om attityd, Eva Bodfäldt 2012

Näringslära, Mats Lindberg 2012

Simfrökenutbildning, Malin Nilsson Leg sjukgymnast 2012

Berikning, Jenny Marek 2012.

NADYA STEFANOVA

Nadya har funnits på vårt dagis länge vid det här laget. Hon kommer ursprungligen från Bulgarien och flyttade till Sverige 2007. Hon är en riktig klippa på dagis och inte rädd för att hugga i.

Nadya själv har två taxflickor vid namn Flisa och Rumba som hon tycker om att träna vardagslydnad och aktiveringsövningar med. På dagis är Nadyas favoritsysslor allt som involverar dagishundarna; att träna med hundarna, umgås och gå på promenader.

Nadya arbetade som gymnasielärare i Bulgarien och läste sedan utbildningen Arbete med hund på August Kobbs gymnasium här i Sverige. På sin fritid gillar Nadya att läsa, titta på film och att hålla kontakten med vänner och släktingar i Bulgarien.

LISA CATZ MÖLLBERG

Lisa har jobbat på dagis sedan 2017 och har alltid haft djur som största intresse.

Augusti 2022 flyttade vår kollega Lisa från vår lokal på Hisingen till vår lokal i Sisjön som ny ansvarig. September 2022 tog hon hem sin nya familjemedlem, Cruella, av rasen chinese crested powderpuff, en pigg liten tjej med mycket att erbjuda i nya erfarenhet och vardagsglädje.

Under gymnasiet läste hon naturbruk med inriktning djurvård, där hon tog extrakurser inom bland
annat sällskapsdjur, hund och zoohandel. Att jobba på hunddagis var inget hon hade planerat, men när hon blev erbjuden jobb på dagis så tog hon chansen direkt – ett beslut hon är väldigt glad över när hon nu blickar i backspegeln.

Lisa älskar sitt jobb, att få umgås med sina kollegor och ta hand om dagishundarna hela dagarna. Hon jobbar heltid och man kan träffa på henne både vid öppning och stängningstider på dagis.
Lisas favoritsysslor på dagis är att lägga doftspår, träna balansträning och aktivering med leksaker samt att låta hundarna få dra i dragsele. På sin fritid tycker hon att rita digital och traditionell konst, att läsa böcker och manga, spela spel, läsa och titta på intressanta videos om hundar. Hon har också ett intresse för reptiler. Hon är uppvuxen med lagotton Basso, men har också haft hamster, fiskar, orm och geckos.  Att Lisa tycker om djur råder det ingen tvekan om.

Utbildningar:
Naturbruksgymnasium med inriktning djurvård
Eductus Göteborg, Serviceutbildning med fördjupningar (2015 Februari-Maj)
Grundutbildning med fördjupning inom handel och butik.

 Stora Hunddagisutbildningen 2021-2023

Hantering utan tvång med Anastasia PåEgenTass 2021

Kontaktkontraktet med Eva Bodfäldt 2022

Fortutbildning Berikning med Anastasia På EgenTass 2022

Blygerkurs Online med Jessica Mann Nov 2022 – Februari 2023


Ida Nilsson

Ida har jobbat på dagis sedan 2014 och är utbildad hunddagisföreståndare och hundinstruktör. Hon har alltid haft ett stort hundintresse, men det var först när hon skaffade sin första egna hund – leonbergern Alf – som hon förstod att det var hundar hon ville arbeta med.

På jobbet tycker hon om allt som har med hundarna att göra, men tycker det är extra roligt att gå promenader, mysa med hundgrupperna och att få träna med hundarna. Hon hjälper också gärna hundarnas tvåbenta med tips och råd kring diverse frågor som kan dyka upp.

Nu har Ida leonbergern Conny vid sin sida. Conny kom till henne som omplacering när han var 6 månader gammal. Trots sin unga ålder hade han en del bagage med sig, så Ida har lagt mycket tid på vardagsträning med honom. Tillsammans har de också börjat träna nosework, livräddning och simning.

På fritiden gillar Ida att träna hund samt vara ute i naturen. Hon gillar förstås att umgås med familj och vänner eller varva ner med en bra bok eller framför en trevlig tv-serie. Hon är också mycket intresserad av att hålla sig uppdaterad på ämnet hund och går på kurser, föreläsningar och läser hundlitteratur. Hon är lite extra intresserad av näringslära och hur olika födoämnen och tillskott kan förändra, hjälpa, förebygga och bibehålla en frisk och hälsosam hund.

Utbildning:

Hunddagisutbildning  2013

Heldagsutbildning om stress med Anders Hallgren 2013 och 2016

Näringslära med Mats Lindgren 2013

Sommarens faror med Mats Lindgren 2013

Den viktiga leken med Tobias Gustavsson 2013

Allmänlydnads instruktör, Royal dog education 2017

Clinic i Belöningsutveckling, 2018

Första hjälpen och akutsjukvård, Västra djursjukhuset 2018

Riktig hundmat, hundiagården Pirre Andersson 2019

Dangerous dog food ingredients, Dana Scott, DNM University 2019

Vad är motbetingning, Kungliga hundar 2019

Food and behaviour, Jo-Rosie Haffenden, The School of canine science 2020

Boosta optimism, Hundiagården Pirre Andersson 2020

Raw dog food nutrition specialist DNM University 2020

Det farliga fettet, Hundiagården, Pirre Andersson 2020

Rå hundmat, hundiagården, Pirre Andersson 2020


Lina Vingård


Lina är utbildad djurvårdare och hunddagisföreståndare/hundskötare. Efter det vill hon utbilda sig till hundinstruktör. Självklart har hon en egen kärlek som heter Lexi. Lexi är en Tyskspets/Mittzelspitz.

På fritiden tränar Lina lite allt möjligt med Lexi, bland annat inför utställningar. Hon går även gärna långa härliga skogspromenader.

Har  5 SM-Guld i dragkamp

VILMA BEIRING

Vilmas största intresse har alltid varit hundar. På gymnasiet gick hon naturbruk med inriktning hund på Realgymnasiet. Hon läste även högskoleförberedande och D9 som är en grundkurs för läkemedelshantering för smådjur. Under sitt gymnasiearbete läste hon även till hunddagisföreståndare och har alltid varit intresserad av den här typen av jobb.
I början av 2019 skaffade Vilma sin första egna hund, en australian shepherd som heter Enzo. Tillsammans tränar de mycket agility, rallylydnad, lydnad och specialsök på Kong. De tävlar aktivt och har även deltagit på ungdoms-SM. Enzo följde även med till gymnasiet där de fick testa på många olika hundsporter tillsammans. Vilma började hos oss som timvikarie på alla våra dagis och förstod direkt att detta är något hon vill jobba med, att verkligen få utvecklas tillsammans med hundarna varje dag och lära känna varje enskild individ. Vilma hittar ni på vårt dagis i Sisjön.

MIKAELA BERGMAN LUNDIN

Mikaela har under flera år tidigare arbetat på andra hunddagis och jobbar nu på vårt dagis i Sisjön. Hon har även jobbat i djurbutik och har stort intresse för djur generellt men framför allt för hundar.
När Mikaela var 12 år köpte hennes familj deras första hund och efter det har Mikaela dels agerat jourhem åt hundar från Irland samt själv hjälpt hundar som behövt hitta nya hem.
2019 köpte hon äntligen sin allra första alldeles egna hund, Jack. Jack är en border collie-mix och Mikaelas plan var att skaffa en aktiv och träningssugen hund för tävling, och en bästa vän att hitta på alla möjliga roliga äventyr med. Och så bra det blev! Tillsammans tävlar de just nu i rallylydnad och agility. De tränar även nosework och andra roligheter på fritiden och älskar att utforska skogen tillsammans, vara ute och cykla och förstås att umgås med vänner. Mikaelas fritid består till största del av hund och hundträning, så där som det lätt blir när man har hund.
Tidigare har Mikaela haft många olika djur såsom hamster, kanin, katt, fiskar och häst. Hästarna har varit ett stort intresse tidigare men ligger lite på hyllan nu till förmån för hundarna.

Mikaela trivs med att jobba på hunddagis just för att man får jobba så nära inpå alla fina hundar. Hon tycker att man lär sig otroligt mycket av att se och interagera med så mycket olika hundar till vardags. Och förstås: det bästa som finns är ju att jobba med djur !

Utbildningar:
- August Kobbs naturbruksgymnasium med inriktning Djurvårdare

- D9, utökad medicinsk hantering
- Hunddagisföreståndare, Royal Dog Education


Filippa Karlsson

Filippa arbetar på vårt dagis i Sisjön. Hon har alltid haft ett stort djurintresse, speciellt kring just hund. Under sin barndom kunde hon inte ha hund hemma, men det stoppade inte hundintresset som bara fortsatte växa.

Under gymnasiet läste hon djurvård och efter några års jobb bestämde hon sig för att utbilda sig till hundskötare också. I samband med det skaffade Filippa sin första hund, en chihuahuahane vid namn Dobby. Tillsammans har de därefter jobbat på flera olika hunddagis.

I början av 2021 skaffade Filippa sin andra hund. Den här gången en chihuahua och dvärgpinchermix vid namn Björne. Med sina nu två hundar tränar Filippa rallylydnad, en massa trix och är tillsammans intresserade av att få utforska fler saker ihop. Filippa är också mycket intresserad av att få vidareutbilda sig och lära sig mer om dessa underbara djur.


Filippas tredje hund, ännu en chihuahua vid namn Blixten, flyttade till henne i April 2022. efter hans ankomst har hon börjat träna ännu mer med alla. Nu kör de rally, lydnad, agility och freestyle. De tränar flera gånger i veckan med sikte på tävling. Teamet älskar också att träna vardagslydnad och kör lite Nosework. De tävlar i rally och agility hittills men har planerade starter i freestyle och lydnad också. Men allra mest älskar de alla att ta riktigt långa turer ut i skogen och njuta av varandra och naturen


Filippa älskar att jobba på hunddagis för att man alltid lär sig så mycket om hundar. Det är givande att få träffa alla olika individer, få se deras behov och personligheter och därmed kunna ge dem den bästa vardagen de kan få.


Mikaela Borg

Mikaela har jobbat på hunddagis sedan 2012. Hon började sin bana i egenskap av praktikant och efter att ha gått en hunddagisutbildning fick hon anställning 2013. Under åren har hon fortsatt fortbilda sig med allt ifrån hundmassagekurser till berikning.  

Som uppvuxen i en familj med jakt och fiske som stora intressen har hon som barn haft jakthundar vid sin sida. Drömmen om en egen hund fanns alltid där, och första egna hund blev tillslut den genomsnälla golden retrievertiken Delphi. Delphi fick vara Mikaelas bästa vän i nästan 14 år. Nu har hon och hennes sambo istället kelpien Flip och en ung golden retrievertik vid namn Gaia. Eller Gaia Piraya, som hon ofta kan komma att kallas. Mikaela älskar alla slags djur och har också sköldpaddan Robin som sällskap hemma, och har tidigare haft allt ifrån vandrande pinnar till undulater och kaniner.

I botten är Mikaela utbildad socialpsykolog vid högskolan i Skövde. Efter att ha jobbat med människor en tid drabbades hon likt många andra av utmattning och sadlade om till hunddagis och arbete med hund – något hon inte ångrar.

Mikaela är mycket kreativ och älskar att fotografera så väl som lära sig nya saker inom IT. Hon är helt öppen med sin ADHD-diagnos och har under flera år varit – och är fortfarande - aktiv styrelsemedlem inom föreningen Attention, både som ordförande och ledamot.

Sin fritid spenderar Mikaela gärna på sitt sommarställe, med sin sambo, sin familj och sina djur. Hon tycker också om att åka snowboard, fota hundar och resefoton, umgås med vänner så väl som mysa i en hög med hundarna.  

Mikaela arbetar främst med att fotografera och dokumentera hundarnas dagar på dagis och uppdatera sociala medier samt hjälpa till med datorer och övrig teknik. Hon ses ofta med ett stort leende och med kameran i högsta hugg, men rycker också in och hjälper till med hundrastning och aktivering av hundarna på dagis då det behövs.

Utbildningar:
Socialpedagog, Högskolan i Skövde

Hunddagisutbildning
Hundmassage

Hundens språk, Jenny Marek
Berikning, Jenny Marek

Oönskade beteenden
Clinic i belöningsutveckling

Stressade & aggressiva hundar


Frida olsson

Frida har tidigare drivit eget hunddagis och arbetat som Instruktör i många år, främst med tävlingsinriktade kurser.
Hon är en aktiv hundsportare och har tävlat i många sporter under åren bla tävlingslydnad, agility, bruks & mondioring.
Frida har två malinois som främst tävlas i mondioring, lydnad och bruks.
Malkah är Svensk LydnadsChampion och deltog i SBK’s Talangtrupp i Lydnad 2019.
Brons i Grand Prix Cat 1 på MondioringVM i Polen -2019
Guld i Grand Prix Cat 2 på MondioringVM i Rumänien – 2021
MondioringVM Cat 3 Spanien -2022
Mondioring FMBB Cat 3 Rumänien -2023
Guld Modioring SM Cat 3 -2023

Det viktigaste i Fridas hundträning är glädjen och relationen. Att ständigt våga utvecklas och prova nya vägar och vara ödmjuk inför hunden, dess drifter och behov.

När hon inte jobbar på Royal Dog Education, eller tränar och tävlar hund jobbar hon som verksamhetssamordnare på Kungliga Hundar & Göteborgs Hundarena och är utbildad Canineopat, Friskvårdskonsulent, PT-hund och Hundmassör Läs mer

Utbildningar, kurser & föreläsningar
Diplomerad Hundinstruktör
Diplomerad Problemhundskonsult
Diplomerad Tävlingslydnadsinstruktör
Agilityinstruktör A1
Diplomerad Klickerinstruktör
Diplomerad Massage­ och friskvårdsinstruktör
Diplomerad Assistanshundsinstruktör
Diplomerad Rallylydnadsinstruktör
Diplomerad Freestyleinstruktör
Diplomerad Kantarellsöksinstruktör
I-d­spår & Id­sök
Samt flertalet semenarier i etologi, hundspråk och gentik

Kurser & Träningar:
Siv Svendsen
Heidi Billkvam
Heléne Lindström
Jenny Wibäck
Monica Henriksson
Fredrik Eriksson
Gustav Ebers
Frida Wallén
Jonas Wallén
Kees Verbunt
Silvia Trkman
Hans Verbruggen
Valentina Balli

Höjdpunkter
SBK’s Talangtrupp i Lydnad 2019
VM Mondioring 2019 3:e placerad Grand Prix Cat 1.
VM Mondioring 2021 1:a placerad Gran Prix Cat 2.
SE LCh 2021
VM Mondioring 2022 Cat 3
-FMBB Mondioring 2023 Cat 3
-SM Mondioring 2023 Cat 3 1:a placerad


Tina gavling

Tina Gavling är ägare av Göteborgs Hunddagis och är tillsammans med Helena ytterst ansvarig för verksamheten. Förutom dagiset äger/driver hon även Göteborgs Hundkoncern, Kungliga Hundar, Royal Dog Education, Hunting Dog Education och Göteborgs Hundarena.

Hon har levt tillsammans med hundar i större delen av sitt liv och delar idag sin vardag med en stor folk jakthundar.
Hon lever ett aktivt hundliv tillsammans med sina hundar och ägnar mycket tid åt jakt/jaktträning, jaktprov, drag, tävlingslydnad och utställning. Hon älskar sitt jobb som lärare/instruktör/författare och går ständigt på nya utbildningar/kurser för att hålla sig uppdaterad på det senaste inom hundträning.

Utbildning

3-årig djurvårdarutbildning

Diplomerad Hundinstruktör

Diplomerad Problemhunskonsult

Diplomerad Massage- och friskvårdsinstruktör

Diplomerad Klickerinstruktör, Kungliga Hundar

Diplomerad Tävlingslydnadsinstruktör

Diplomerad Agilityinstruktör
Stora uppfödarutbildningen
Kreativ hundförarutbildning bruksspår

C15-utbildad

Friskvårdsinstruktör *pågående

Helena Eriksson

Helena Eriksson är delägare i Göteborgs Hunddagis och ansvarar tillsammans med Tina för driften av verksamheten.  Hon driver även Kungliga Hundars nystartade bokförlag tillsammans med Tina Gavling och är en del av Royal Dog Education, det företag som utbildar instruktörer. På förfrågan gästspelar hon som instruktör även på Kungliga Hundar,
 
Helena Eriksson arbetar även på Svenska Terapihundskolan där hon utbildar sociala tjänstehundteam samt handleder personalen på skolan. Tillsammans med Svenska Terapihundskolans grundare Sara Karlberg har hon podden Hälsans Hundar – En podd om sociala tjänstehundar. De har även skrivit boken Sociala tjänstehundar – Omsorg utan ord, publicerad av Klickerförlaget.
 
Helenas egen hundflock består av tre hundar, två bracco italiano och en afghanhundar. Hon tränar mycket med sina hundar och startar aktivt sina hundar på jaktprov, i rallylydnad samt tävlingslydnad. Hon tränar mycket barmarksdrag och eftersom hon uppskattar variation får hennes hundar prova på de flesta hundsportgrenar. Hon har även en unghäst som hon utbildar med hjälp av klickerträning.
 
När Helena inte jobbar på Göteborgs Hunddagis, Kungliga Hundar och Royal Dog Education, skriver böcker eller tränar och tävlar hund jobbar hon som verksamhetschef på hästgården Stallyckan. Där bedrivs bland annat daglig verksamhet samt skolverksamhet med hjälp av djur- och naturassisterade interventioner. Helena arbetar även som hundförare där, med sina utbildade terapihundar.

Utbildning
Diplomerad Hundinstruktör
Diplomerad Beteendeutredare/problemhundsutredare, Kungliga Hundar
Diplomerad Terapihundförare, Hundsteg
Animal Assisted Therapy, Harcum College, USA
Diplomerad Klickerinstruktör Kungliga Hundar
Diplomerad Agilityinstruktör Kungliga Hundar
Diplomerad Rallylydnadsinstruktör Kungliga Hundar

Göteborgs Hunddagis