PERSONALEN
  Göteborgs hunddagis - SISJÖN

PErsonalen 

LISA CATZ MÖLLBERG

Lisa har jobbat på dagis sedan 2017 och har alltid haft djur som största intresse.

Augusti 2022 flyttade vår kollega Lisa från vår lokal på Hisingen till vår lokal i Sisjön som ny ansvarig. September 2022 tog hon hem sin nya familjemedlem, Cruella, av rasen chinese crested powderpuff, en pigg liten tjej med mycket att erbjuda i nya erfarenhet och vardagsglädje.

Under gymnasiet läste hon naturbruk med inriktning djurvård, där hon tog extrakurser inom bland
annat sällskapsdjur, hund och zoohandel. Att jobba på hunddagis var inget hon hade planerat, men när hon blev erbjuden jobb på dagis så tog hon chansen direkt – ett beslut hon är väldigt glad över när hon nu blickar i backspegeln.

Lisa älskar sitt jobb, att få umgås med sina kollegor och ta hand om dagishundarna hela dagarna. Hon jobbar heltid och man kan träffa på henne både vid öppning och stängningstider på dagis.
Lisas favoritsysslor på dagis är att lägga doftspår, träna balansträning och aktivering med leksaker samt att låta hundarna få dra i dragsele. På sin fritid tycker hon att rita digital och traditionell konst, att läsa böcker och manga, spela spel, läsa och titta på intressanta videos om hundar. Hon har också ett intresse för reptiler. Hon är uppvuxen med lagotton Basso, men har också haft hamster, fiskar, orm och geckos.  Att Lisa tycker om djur råder det ingen tvekan om.

Utbildningar:
Naturbruksgymnasium med inriktning djurvård
Eductus Göteborg, Serviceutbildning med fördjupningar (2015 Februari-Maj)
Grundutbildning med fördjupning inom handel och butik.

 Stora Hunddagisutbildningen 2021-2023

Hantering utan tvång med Anastasia PåEgenTass 2021

Kontaktkontraktet med Eva Bodfäldt 2022

Fortutbildning Berikning med Anastasia På EgenTass 2022

Blygerkurs Online med Jessica Mann Nov 2022 – Februari 2023 
Filippa karlsson

Filippa arbetar på vårt dagis i Sisjön. Hon har alltid haft ett stort djurintresse, speciellt kring just hund. Under sin barndom kunde hon inte ha hund hemma, men det stoppade inte hundintresset som bara fortsatte växa.

Under gymnasiet läste hon djurvård och efter några års jobb bestämde hon sig för att utbilda sig till hundskötare också. I samband med det skaffade Filippa sin första hund, en chihuahuahane vid namn Dobby. Tillsammans har de därefter jobbat på flera olika hunddagis.

I början av 2021 skaffade Filippa sin andra hund. Den här gången en chihuahua och dvärgpinchermix vid namn Björne. Med sina nu två hundar tränar Filippa rallylydnad, en massa trix och är tillsammans intresserade av att få utforska fler saker ihop. Filippa är också mycket intresserad av att få vidareutbilda sig och lära sig mer om dessa underbara djur. 


Filippas tredje hund, ännu en chihuahua vid namn Blixten, flyttade till henne i April 2022. efter hans ankomst har hon börjat träna ännu mer med alla. Nu kör de rally, lydnad, agility och freestyle. De tränar flera gånger i veckan med sikte på tävling. Teamet älskar också att träna vardagslydnad och kör lite Nosework. De tävlar i rally och agility hittills men har planerade starter i freestyle och lydnad också. Men allra mest älskar de alla att ta riktigt långa turer ut i skogen och njuta av varandra och naturen


Filippa älskar att jobba på hunddagis för att man alltid lär sig så mycket om hundar. Det är givande att få träffa alla olika individer, få se deras behov och personligheter och därmed kunna ge dem den bästa vardagen de kan få.

Vilma Beiring

Vilmas största intresse har alltid varit hundar. På gymnasiet gick hon naturbruk med inriktning hund på Realgymnasiet. Hon läste även högskoleförberedande och D9 som är en grundkurs för läkemedelshantering för smådjur. Under sitt gymnasiearbete läste hon även till hunddagisföreståndare och har alltid varit intresserad av den här typen av jobb. 
I början av 2019 skaffade Vilma sin första egna hund, en australian shepherd som heter Enzo. Tillsammans tränar de mycket agility, rallylydnad, lydnad och specialsök på Kong. De tävlar aktivt och har även deltagit på ungdoms-SM. Enzo följde även med till gymnasiet där de fick testa på många olika hundsporter tillsammans. Vilma började hos oss som timvikarie på alla våra dagis och förstod direkt att detta är något hon vill jobba med, att verkligen få utvecklas tillsammans med hundarna varje dag och lära känna varje enskild individ. Vilma hittar ni på vårt dagis i Sisjön.Mikaela Bergman Lundin

Mikaela har under flera år tidigare arbetat på andra hunddagis och jobbar nu på vårt dagis i Sisjön. Hon har även jobbat i djurbutik och har stort intresse för djur generellt men framför allt för hundar.


När Mikaela var 12 år köpte hennes familj deras första hund och efter det har Mikaela dels agerat jourhem åt hundar från Irland samt själv hjälpt hundar som behövt hitta nya hem.

2019 köpte hon äntligen sin allra första alldeles egna hund, Jack. Jack är en border collie-mix och Mikaelas plan var att skaffa en aktiv och träningssugen hund för tävling, och en bästa vän att hitta på alla möjliga roliga äventyr med. Och så bra det blev! Tillsammans tävlar de just nu i rallylydnad och agility. De tränar även nosework och andra roligheter på fritiden och älskar att utforska skogen tillsammans, vara ute och cykla och förstås att umgås med vänner. Mikaelas fritid består till största del av hund och hundträning, så där som det lätt blir när man har hund.

Tidigare har Mikaela haft många olika djur såsom hamster, kanin, katt, fiskar och häst. Hästarna har varit ett stort intresse tidigare men ligger lite på hyllan nu till förmån för hundarna.


Mikaela trivs med att jobba på hunddagis just för att man får jobba så nära inpå alla fina hundar. Hon tycker att man lär sig otroligt mycket av att se och interagera med så mycket olika hundar till vardags. Och förstås: det bästa som finns är ju att jobba med djur !


Utbildningar:
- August Kobbs naturbruksgymnasium med inriktning Djurvårdare

- D9, utökad medicinsk hantering
- Hunddagisföreståndare, Royal Dog Education
Annika Wangnick

Annika föddes i Tyskland i ett hem där det förutom 2 syskon också fanns en Bobtail-Schäfer blandis tik med namn Tess. Hon blev från dag 1 hennes allra bästa vän som hon som spädbarn myste med på golvet och senare utforskade de världen eller iaf byn. 

Sen dess har Annika inte haft annat än kärlek för alla hundar hon har träffat i mitt liv!

Genom åren har Annikas familjehundar alltid varit hennes bästa vänner, konfidanter och läromästare. De lärde henne om kärlek och förlust, respekt, tålamod och empati. Och inte minst att ta vara på det viktigaste i livet, hur man står upp för sina vänner och hur man skrattar som om ingen tittar ????

Annika vill möjliggöra att alla hundar får en trygg och rik vardag och en grundsten till det är att tillgodoser deras individuella behov och tar med styrkor som svagheter i hela bilden för harmoni i hela flocken – och det hjälper hon gärna till med!

Utbildningar:

 • Berikningskonsult, Hundutbildningsgruppen 2022
 • Lek Berikning med Linda Atmer, 2022
 • Cooperative Care / Start Knapp med Eva Bertilsson, Ladan i Backa, 2022
 • Hundpsykolog (Hundens Hus, Göteborg), 2021/2023
 • Nosework och Problemhundar, Work for Fun, Ingela Wik, 2021
 • Hundinstruktör Hundens Hus Göteborg), 2020/2021

Seminarier/föreläsningar

 • Föreläsning Vackra Väkterna med Caroline Alupo, 2023
 • Föreläsning “Blygerhundar” med instruktör och författare Jessica Mann, 2022
 • Föreläsning ” Stora Starka Kännslor” med Djurpedagogen Josefin Lindeström, 2020
 • Irradia, low level laser terapi hund mfl

Kurser / Workshops / Kompetens utveckling  

 • Interactive Play workshop med Craig Ogilvie, Ogilvie Dogs 2023
 • Observatör Kamphundshelgen med Irene Westerholm, Hundläroverket  2023
 • Weightpulling, Upplärning och handledning för trygg träning med Irene Westerholm
 • Klicker Läger med Eva Bertilsson, Orust 2022
 • Introduktion till beteendeanalys /ABC med utbildare och beteende specialist Eva Bertilsson, 2021
 • Balansboll Grundkurs (Elins Friskvård), pågående
 • Massage / Stretch / Cavaletti Grundkurser, Elins Friskvård, pågående
 • Observatör Blygerhundar Kurs med instruktör och författare Jessica Mann, 2021
 • Low level lasertherapy in veterinary medicin, 2021 och pågående
 • Laser Workshop ReDog, Eskilstuna 2021
 • Massage för hemmabruk, Hund i Harmoni), 2019
 • Läsa Hund, HH 2018

Mikaela Borg

Mikaela har jobbat på hunddagis sedan 2012. Hon började sin bana i egenskap av praktikant och efter att ha gått en hunddagisutbildning fick hon anställning 2013. Under åren har hon fortsatt fortbilda sig med allt ifrån hundmassagekurser till berikning.  

Som uppvuxen i en familj med jakt och fiske som stora intressen har hon som barn haft jakthundar vid sin sida. Drömmen om en egen hund fanns alltid där, och första egna hund blev tillslut den genomsnälla golden retrievertiken Delphi. Delphi fick vara Mikaelas bästa vän i nästan 14 år. Nu har hon och hennes sambo istället kelpien Flip och en ung golden retrievertik vid namn Gaia. Eller Gaia Piraya, som hon ofta kan komma att kallas. Mikaela älskar alla slags djur och har också sköldpaddan Robin som sällskap hemma, och har tidigare haft allt ifrån vandrande pinnar till undulater och kaniner.

I botten är Mikaela utbildad socialpsykolog vid högskolan i Skövde. Efter att ha jobbat med människor en tid drabbades hon likt många andra av utmattning och sadlade om till hunddagis och arbete med hund – något hon inte ångrar.

Mikaela är mycket kreativ och älskar att fotografera så väl som lära sig nya saker inom IT. Hon är helt öppen med sin ADHD-diagnos och har under flera år varit – och är fortfarande - aktiv styrelsemedlem inom föreningen Attention, både som ordförande och ledamot.

Sin fritid spenderar Mikaela gärna på sitt sommarställe, med sin sambo, sin familj och sina djur. Hon tycker också om att åka snowboard, fota hundar och resefoton, umgås med vänner så väl som mysa i en hög med hundarna.  

Mikaela arbetar främst med att fotografera och dokumentera hundarnas dagar på dagis och uppdatera sociala medier samt hjälpa till med datorer och övrig teknik. Hon ses ofta med ett stort leende och med kameran i högsta hugg, men rycker också in och hjälper till med hundrastning och aktivering av hundarna på dagis då det behövs.

Utbildningar:
Socialpedagog, Högskolan i Skövde

Hunddagisutbildning
Hundmassage

Hundens språk, Jenny Marek
Berikning, Jenny Marek
Oönskade beteenden, Anna Lindquist & Marja Seidemo
Clinic i belöningsutveckling, Anna Lindquist & Marja Seidemo

Stressade & aggressiva hundar, Anna Lindquist & Marja Seidemo

Tina Gavling

Tina Gavling är ägare av Göteborgs Hunddagis och är tillsammans med Helena ytterst ansvarig för verksamheten. Förutom dagiset äger/driver hon även Göteborgs Hundkoncern, Kungliga Hundar, Royal Dog Education och Göteborgs Hundarena.

Hon har levt tillsammans med hundar i större delen av sitt liv och delar idag sin vardag med 6 Bracco Italiano, J RLDN KBHV-2012 SEVCH NOUCH DKUCH C.I.E RLDN RLDF Ensemble Chamomilla "Joplin", SEJCH ESTW-2015 HeJW-2013 SEVCh DKUCH C.I.B EECH NOUCH NORDUCH SEUCh RLDN RLDF Bonsai Venator d'Ursus "Jolene", SEVCh Epica Venator dÙrsus "Yagah", SEJCH MARKPR J SEVCH DKUCH SEUCH RLDN RLDF Raki´s Place Written in the Stars"Jax", SEVCH J NORDUCH SEUCH DKUCH NOUCH NORDIC CH Capriel from Magnificos Kingdom "Rio", SEVCH SEJCH RLDN RLDF Gizmo Venator dÚrsus "Ripley" samt SEVCH SEJCH SEFBCH RLDN RLDF Pimen´s Dina "Qrut" som är en strävhårig vorsteh.

Hon lever ett aktivt hundliv tillsammans med sina hundar och ägnar mycket tid åt jakt/jaktträning, jaktprov, drag, tävlingslydnad och utställning. Hon älskar sitt jobb som lärare/instruktör/författare och går ständigt på nya utbildningar/kurser för att hålla sig uppdaterad på det senaste inom hundträning.

Utbildning

3-årig djurvårdarutbildning

Diplomerad Hundinstruktör

Diplomerad Problemhunskonsult

Diplomerad Massage- och friskvårdsinstruktör

Diplomerad Klickerinstruktör, Kungliga Hundar

Diplomerad Tävlingslydnadsinstruktör

Diplomerad Agilityinstruktör
Stora uppfödarutbildningen
Kreativ hundförarutbildning bruksspår 

C15-utbildad

Helena Eriksson

Helena Eriksson är delägare i Göteborgs Hunddagis och ansvarar tillsammans med Tina för driften av verksamheten.  Hon driver även Kungliga Hundars nystartade bokförlag tillsammans med Tina Gavling och är en del av Royal Dog Education, det företag som utbildar instruktörer. På förfrågan gästspelar hon som instruktör även på Kungliga Hundar, men efter en flytt till byn Källeryd utanför Herrljunga är avståndet att pendla i längsta laget.
 
Helena Eriksson arbetar även på Svenska Terapihundskolan där hon utbildar sociala tjänstehundteam samt handleder personalen på skolan. Tillsammans med Svenska Terapihundskolans grundare Sara Karlberg har hon podden Hälsans Hundar – En podd om sociala tjänstehundar. De har även skrivit boken Sociala tjänstehundar – Omsorg utan ord, publicerad av Klickerförlaget.
 
Helenas egen hundflock består av fyra hundar, två bracco italiano och två afghanhundar. Hon tränar mycket med sina hundar och startar aktivt sina hundar på jaktprov, i rallylydnad samt tävlingslydnad. Hon tränar mycket barmarksdrag och eftersom hon uppskattar variation får hennes hundar prova på de flesta hundsportgrenar. Hon har även en unghäst som hon utbildar med hjälp av klickerträning.
 
När Helena inte jobbar på Göteborgs Hunddagis, Kungliga Hundar och Royal Dog Education, skriver böcker eller tränar och tävlar hund jobbar hon som verksamhetschef på hästgården Stallyckan. Där bedrivs bland annat daglig verksamhet samt skolverksamhet med hjälp av djur- och naturassisterade interventioner. Helena arbetar även som hundförare där, med sina utbildade terapihundar.

Utbildning
Diplomerad Hundinstruktör
Diplomerad Beteendeutredare/problemhundsutredare, Kungliga Hundar
Diplomerad Terapihundförare, Hundsteg
Animal Assisted Therapy, Harcum College, USA
Diplomerad Klickerinstruktör Kungliga Hundar
Diplomerad Agilityinstruktör Kungliga Hundar
Diplomerad Rallylydnadsinstruktör Kungliga Hundar


Praktikplats

Vi tar emot personer i behov av praktikplats så praktikanter från hundgymnasium, personer i behov av arbetsträning eller dylikt, där du vistas hos oss under en längre tid.
Vi tar tyvärr inte emot korttidspraktikanter så som praoelever.