PERSONALEN
  Göteborgs hunddagis - SISJÖN

PErsonalen 

Filippa karlsson

Filippa arbetar på vårt dagis i Sisjön. Hon har alltid haft ett stort djurintresse, speciellt kring just hund. Under sin barndom kunde hon inte ha hund hemma, men det stoppade inte hundintresset som bara fortsatte växa.

Under gymnasiet läste hon djurvård och efter några års jobb bestämde hon sig för att utbilda sig till hundskötare också. I samband med det skaffade Filippa sin första hund, en chihuahuahane vid namn Dobby. Tillsammans har de därefter jobbat på flera olika hunddagis.

I början av 2021 skaffade Filippa sin andra hund. Den här gången en chihuahua och dvärgpinchermix vid namn Björne. Med sina nu två hundar tränar Filippa rallylydnad, en massa trix och är tillsammans intresserade av att få utforska fler saker ihop. Filippa är också mycket intresserad av att få vidareutbilda sig och lära sig mer om dessa underbara djur.

Filippa älskar att jobba på hunddagis för att man alltid lär sig så mycket om hundar. Det är givande att få träffa alla olika individer, få se deras behov och personligheter och därmed kunna ge dem den bästa vardagen de kan få.

LISA CATZ MÖLLBERG

Lisa har jobbat på dagis sedan 2017 och har alltid haft djur som största intresse.

Augusti 2022 flyttade vår kollega Lisa från vår lokal på Hisingen till vår lokal i Sisjön som ny ansvarig. September 2022 tog hon hem sin nya familjemedlem, Cruella, av rasen chinese crested powderpuff, en pigg liten tjej med mycket att erbjuda i nya erfarenhet och vardagsglädje.

Under gymnasiet läste hon naturbruk med inriktning djurvård, där hon tog extrakurser inom bland
annat sällskapsdjur, hund och zoohandel. Att jobba på hunddagis var inget hon hade planerat, men när hon blev erbjuden jobb på dagis så tog hon chansen direkt – ett beslut hon är väldigt glad över när hon nu blickar i backspegeln.

Lisa älskar sitt jobb, att få umgås med sina kollegor och ta hand om dagishundarna hela dagarna. Hon jobbar heltid och man kan träffa på henne både vid öppning och stängningstider på dagis.
Lisas favoritsysslor på dagis är att lägga doftspår, träna balansträning och aktivering med leksaker samt att låta hundarna få dra i dragsele. På sin fritid tycker hon att rita digital och traditionell konst, att läsa böcker och manga, spela spel, läsa och titta på intressanta videos om hundar. Hon har också ett intresse för reptiler. Hon är uppvuxen med lagotton Basso, men har också haft hamster, fiskar, orm och geckos.  Att Lisa tycker om djur råder det ingen tvekan om.

Utbildningar:
Naturbruksgymnasium med inriktning djurvård
Eductus Göteborg, Serviceutbildning med fördjupningar (2015 Februari-Maj)
Grundutbildning med fördjupning inom handel och butik.

 Stora Hunddagisutbildningen 2021 – Pågående

Hantering utan tvång med Anastasia PåEgenTass 2021

Kontaktkontraktet med Eva Bodfäldt 2022

Fortutbildning Berikning med Anastasia PåEgenTass 2022

Blygerkurs Online med Jessica Mann Nov 2022 – Februari 2023 (Pågående)Vilma Beiring

Vilmas största intresse har alltid varit hundar. På gymnasiet gick hon naturbruk med inriktning hund på Realgymnasiet. Hon läste även högskoleförberedande och D9 som är en grundkurs för läkemedelshantering för smådjur. Under sitt gymnasiearbete läste hon även till hunddagisföreståndare och har alltid varit intresserad av den här typen av jobb.
I början av 2019 skaffade Vilma sin första egna hund, en australian shepherd som heter Enzo. Tillsammans tränar de mycket agility, rallylydnad, lydnad och specialsök på Kong. De tävlar aktivt och har även deltagit på ungdoms-SM. Enzo följde även med till gymnasiet där de fick testa på många olika hundsporter tillsammans. Vilma började hos oss som timvikarie på alla våra dagis och förstod direkt att detta är något hon vill jobba med, att verkligen få utvecklas tillsammans med hundarna varje dag och lära känna varje enskild individ. Vilma hittar ni på vårt dagis i Sisjön.

Maria hamar

Maria brukar säga att hon är född med sitt hundintresse.
Från hennes tidigaste år i livet toppade ordet ”Hund” önskelistan, år efter år. Det var dock ingen hund i hennes paket; det var hundböcker. Det skulle dröja 17 år innan Maria fick sin första egna hund, och gissa om hon var efterlängtad! Vid det laget hade hon dessutom hunnit läsa mig igenom en hel del böcker – vilket hon är väldigt tacksam för idag.
 
Det var alltså år 1997 hunderiet började på allvar för Marias del. Hennes lilla goldenfröken Ronya och Maria skulle ju prova ALLT som hon hittills bara hade läst om! Året därpå fångades hennes brinnande intresse upp av brukshundklubben de gick på – och Maria erbjöds en instruktörsutbildning. Det blev startskottet på Marias hundutbildningar, och efter det har det bara rullat på. Genom åren har det blivit en stor mängd utbildningar av olika slag – och sökandet efter ny kunskap och utveckling är för Marias del ständigt pågående.
 
Att få sprida kunskap, inspiration och välmående i hundvärlden är något Maria verkligen brinner för! Eftersom kropp och knopp hänger ihop så jobbar hon både med hundens fysiska och psykiska hälsa, och har ett helheltstänk i allt hon gör. Maria har även sett till att få en bredd i sina utbildningar och erfarenheter – från exempelvis utbildningar inom friskvård, till diplomerad hundpsykolog.
 
Något av det mest intressanta och utvecklande hon har gjort genom åren är att hålla föreläsningar/ kurser/ läger/ vidareutbildningar med temat Hundspråk! Att få vara med om hur kommunikationen mellan hundar och dess ägare ökar när de tvåbenta bit för bit förstår vad deras hundar menar – det är för henne helt fantastiskt!
Det är även en av de delar som Maria är mest stolt över att ha arbetat fram själv, då hon har upplevt hur svårt det var att hitta utbildningsmöjligheter i just detta område – och hon anser att det är otroligt viktigt att denna kunskap sprids.
 
En annan del som Maria finner otroligt givande är när möjligheten att hjälpa ett enskilt ekipage ges. När en hund och dess ägare har hamnat i en situation de inte reder ut själva, söker hjälp, och man gemensamt sätter upp en målbild som man steg för steg tar sig till – den resan tycker hon är helt otrolig!
En tanke som Maria har tagit fasta på är att alla beteenden har en orsak. Detta är något hon alltid har med sig, och tycker är en viktig grundsten till att förstå varför en individ gör som den gör – och hur man därifrån kan hitta en lösning.
 
Vidare är det för Marias del både en förutsättning och en självklarhet att enbart använda positiva metoder. Detta är något som alltid genomsyrar hennes kurser, föreläsningar och läger. Det ska vara kul både att ha, och att vá hund!
 
Egna hundar har det blivit en del genom åren.
I nuläget har Maria en jaktlabrador som heter Brumma och är född -14, samt Golden Retrivern Lykke, född -19. Brummas stora passion i livet är specialsök, och Lykkes favoritsyssla är att träna rallylydnad och att bada gyttjebad.
I familjen finns även två grabbar (dvs människobarn) – Colin och Melvin. De har även två katter som bor hos dem (eller – de bor hos dem..). De har även ganska nyligen skaffat ett gäng hönor som förgyller vår vardag – både med ägg och belöningsbaserad träning!
 
Maria jobbar även som hundpsykolog & instruktör på våra kurser på Kungliga Hundar.

Utbildning:
 Instruktörsutbildning SBK                                                                                                                                                    
Allmänlydnadsinstruktör SBK                                                                                                                                            
Valpinstruktör SBK                                                                                                                                                                                      
Lärling friskvård och rehab för hund, Aktiv Hund                                                                                    
Friskvård för hund, Aktiv Hund                                                                                                                                          
Friskvård för aktiva/ arbetande hundar, Aktiv Hund                                                        
Massage och stretching, Aktiv Hund                                                                                                                                
Sökutbildning Personssök, SSHG                                                                                                                  
Sökutbildning Räddningssök, SSHG                                                                                                                                  
Brukslydnad, Monika Schneider Klassén, SBK                                              
Agilityinstruktör SBK                                                                                                                                                            
Hundinstruktör Påbyggnad, Hundskolan Skövde                                                                                    
Fördjupad Raskunskap, Hundskolan Skövde                                                                                            
Klickerspecial, Hundskolan Skövde                                                                                                              
Diplomerad Hundpsykolog, Hundskolan Skövde                                                                                    
Hoppteknik, Eva Bertilsson                                                                                                                            
Analysvektyget ”Vem är hunden”, Ingela Dahlstedt                                                        
Hund i rörelse, Annika Falkenberg                                                                                                              
Från belöning till belöning, Eva Bertilsson                                                                                                
Kreativ Hundförarutbildning, Game On Puppy                                                                  
Harmoniska Möten, Eva Bertilsson                                                                                                            
Rörelseanalys Hund, Annika Falkenberg                                                                                                    
Specialsöksutbildning, Swedog                                                                                                                                          
Certifiering Specialsök Vägglöss, DogPoint

Mikaela Borg

Mikaela har jobbat på hunddagis sedan 2012. Hon började sin bana i egenskap av praktikant och efter att ha gått en hunddagisutbildning fick hon anställning 2013. Under åren har hon fortsatt fortbilda sig med allt ifrån hundmassagekurser till berikning.  

Som uppvuxen i en familj med jakt och fiske som stora intressen har hon som barn haft jakthundar vid sin sida. Drömmen om en egen hund fanns alltid där, och första egna hund blev tillslut den genomsnälla golden retrievertiken Delphi. Delphi fick vara Mikaelas bästa vän i nästan 14 år. Nu har hon och hennes sambo istället kelpien Flip och en ung golden retrievertik vid namn Gaia. Eller Gaia Piraya, som hon ofta kan komma att kallas. Mikaela älskar alla slags djur och har också sköldpaddan Robin som sällskap hemma, och har tidigare haft allt ifrån vandrande pinnar till undulater och kaniner.

I botten är Mikaela utbildad socialpsykolog vid högskolan i Skövde. Efter att ha jobbat med människor en tid drabbades hon likt många andra av utmattning och sadlade om till hunddagis och arbete med hund – något hon inte ångrar.

Mikaela är mycket kreativ och älskar att fotografera så väl som lära sig nya saker inom IT. Hon är helt öppen med sin ADHD-diagnos och har under flera år varit – och är fortfarande - aktiv styrelsemedlem inom föreningen Attention, både som ordförande och ledamot.

Sin fritid spenderar Mikaela gärna på sitt sommarställe, med sin sambo, sin familj och sina djur. Hon tycker också om att åka snowboard, fota hundar och resefoton, umgås med vänner så väl som mysa i en hög med hundarna.  

Mikaela arbetar främst med att fotografera och dokumentera hundarnas dagar på dagis och uppdatera sociala medier samt hjälpa till med datorer och övrig teknik. Hon ses ofta med ett stort leende och med kameran i högsta hugg, men rycker också in och hjälper till med hundrastning och aktivering av hundarna på dagis då det behövs.

Utbildningar:
Socialpedagog, Högskolan i Skövde

Hunddagisutbildning
Hundmassage

Hundens språk, Jenny Marek
Berikning, Jenny Marek
Oönskade beteenden, Anna Lindquist & Marja Seidemo
Clinic i belöningsutveckling, Anna Lindquist & Marja Seidemo

Stressade & aggressiva hundar, Anna Lindquist & Marja Seidemo

Tina Gavling

Tina Gavling är ägare av Göteborgs Hunddagis och är tillsammans med Helena ytterst ansvarig för verksamheten. Förutom dagiset äger/driver hon även Göteborgs Hundkoncern, Kungliga Hundar, Royal Dog Education och Göteborgs Hundarena.

Hon har levt tillsammans med hundar i större delen av sitt liv och delar idag sin vardag med 6 Bracco Italiano, J RLDN KBHV-2012 SEVCH NOUCH DKUCH C.I.E RLDN RLDF Ensemble Chamomilla "Joplin", SEJCH ESTW-2015 HeJW-2013 SEVCh DKUCH C.I.B EECH NOUCH NORDUCH SEUCh RLDN RLDF Bonsai Venator d'Ursus "Jolene", SEVCh Epica Venator dÙrsus "Yagah", SEJCH MARKPR J SEVCH DKUCH SEUCH RLDN RLDF Raki´s Place Written in the Stars"Jax", SEVCH J NORDUCH SEUCH DKUCH NOUCH NORDIC CH Capriel from Magnificos Kingdom "Rio", SEVCH SEJCH RLDN RLDF Gizmo Venator dÚrsus "Ripley" samt SEVCH SEJCH SEFBCH RLDN RLDF Pimen´s Dina "Qrut" som är en strävhårig vorsteh.

Hon lever ett aktivt hundliv tillsammans med sina hundar och ägnar mycket tid åt jakt/jaktträning, jaktprov, drag, tävlingslydnad och utställning. Hon älskar sitt jobb som lärare/instruktör/författare och går ständigt på nya utbildningar/kurser för att hålla sig uppdaterad på det senaste inom hundträning.

Utbildning

3-årig djurvårdarutbildning

Diplomerad Hundinstruktör

Diplomerad Problemhunskonsult

Diplomerad Massage- och friskvårdsinstruktör

Diplomerad Klickerinstruktör, Kungliga Hundar

Diplomerad Tävlingslydnadsinstruktör

Diplomerad Agilityinstruktör
Stora uppfödarutbildningen
Kreativ hundförarutbildning bruksspår 

C15-utbildad

Helena Eriksson

Helena Eriksson är delägare i Göteborgs Hunddagis och ansvarar tillsammans med Tina för driften av verksamheten.  Hon driver även Kungliga Hundars nystartade bokförlag tillsammans med Tina Gavling och är en del av Royal Dog Education, det företag som utbildar instruktörer. På förfrågan gästspelar hon som instruktör även på Kungliga Hundar, men efter en flytt till byn Källeryd utanför Herrljunga är avståndet att pendla i längsta laget.
 
Helena Eriksson arbetar även på Svenska Terapihundskolan där hon utbildar sociala tjänstehundteam samt handleder personalen på skolan. Tillsammans med Svenska Terapihundskolans grundare Sara Karlberg har hon podden Hälsans Hundar – En podd om sociala tjänstehundar. De har även skrivit boken Sociala tjänstehundar – Omsorg utan ord, publicerad av Klickerförlaget.
 
Helenas egen hundflock består av fyra hundar, två bracco italiano och två afghanhundar. Hon tränar mycket med sina hundar och startar aktivt sina hundar på jaktprov, i rallylydnad samt tävlingslydnad. Hon tränar mycket barmarksdrag och eftersom hon uppskattar variation får hennes hundar prova på de flesta hundsportgrenar. Hon har även en unghäst som hon utbildar med hjälp av klickerträning.
 
När Helena inte jobbar på Göteborgs Hunddagis, Kungliga Hundar och Royal Dog Education, skriver böcker eller tränar och tävlar hund jobbar hon som verksamhetschef på hästgården Stallyckan. Där bedrivs bland annat daglig verksamhet samt skolverksamhet med hjälp av djur- och naturassisterade interventioner. Helena arbetar även som hundförare där, med sina utbildade terapihundar.

Utbildning
Diplomerad Hundinstruktör
Diplomerad Beteendeutredare/problemhundsutredare, Kungliga Hundar
Diplomerad Terapihundförare, Hundsteg
Animal Assisted Therapy, Harcum College, USA
Diplomerad Klickerinstruktör Kungliga Hundar
Diplomerad Agilityinstruktör Kungliga Hundar
Diplomerad Rallylydnadsinstruktör Kungliga Hundar


Praktikplats

Vi tar emot personer i behov av praktikplats så praktikanter från hundgymnasium, personer i behov av arbetsträning eller dylikt, där du vistas hos oss under en längre tid.
Vi tar tyvärr inte emot korttidspraktikanter så som praoelever.