PERSONALEN
  Göteborgs hunddagis - Backaplan

PErsonalen 

Leo Göransson

Leo har tidigare arbetat på dagiset på Åskvädersgatan, innan det var i vår regi. Leo bor i Göteborg och har passerat åldersstrecket 30. Trots att åldersnojan smyger på ibland tycker han att den kan dra åt skogen nu när han börjat jobba på Göteborgs Hunddagis och därmed får jobba med något han verkligen vill och blir glad av.  

Han jobbade, och trivdes mycket bra, på Åskvädersgatans dagis – tills covid-19 kom och skakade om allas vardag. Då fick Leo byta jobb och har sedan dess arbetat som personlig assistent. Leo trivs med både människor och hundar, en positiv egenskap på dagis. Han är också under utbildning till hundinstruktör, med siktet inställt på att bli hundpsykolog/beteendeutredare på hund. Det välkomnar vi verkligen, och kanske kommer han hålla lite hundkurser i framtiden! 

Leo har i dagsläget ingen egen hund, han försöker fortfarande pyssla ihop vardagen för att göra det möjligt och att jobba på dagis gör att hamnar ett stort steg närmare. Men, att jobba på hunddagis har ju också gjort det väldigt svårt att veta vilken hundras han egentligen önskar sig… Kan man få alla tro?

Amanda Skarstedt

Amanda har jobbat på hunddagis tidigare och uppskattat jobbet och den närhet till hundar det innebär. Hon har varit djurmänniska sedan barnsben men just hundar har alltid legat henne allra varmast om hjärtat.  

Tillsammans med sin Schäfer Kaxa, född 2021 lever Amanda ett aktivt liv. Eftersom Kaxa är en aktiv tjej och Amanda tycker om varierad träning så provar de tillsammans på det mesta, men i framtiden har de tänkt att satsa på IGP. Mycket tid kommer också läggas på balansträning för att minska risken för skador och hålla henne i god form.” Kort och gott består både Amandas arbetsliv och fritid av hund, hund, hund – vilket hon älskar!  

Det roliga med att jobba på dagis är enligt Amanda såklart att få umgås med alla hundar. Att få komma ut, promenera och röra på sig men även aktivera och få egentid med varje individ. Hon uppskattar att alla hundar är olika varandra och sin egen person, och är tacksam att få lära känna dem.

Amanda vill hela tiden utvecklas och lära sig mer. Hon är kunskapstörstig och håller sig gärna uppdaterad genom både kurser, böcker och föreläsningar. Då hon alltid funnit hundars beteenden och kommunikation väldigt intressant har hon siktet inställt på en vidareutbildning till hundinstruktör och beteendekonsult på hund.

Amanda jobbar heltid på Skårs led.

Utbildningar

Hunddagisutbildning (pågående)

Aktiveringskurs - Monica Henriksson, 2017

Nosework Steg 1,2,3 - 2018

Möta & bemöta annorlunda hundar - Ingela Wik, 2021

När megafonen är hundens enda strategi - Anna Frisk & Ingela Wik, 2021


Jessica Lundstedt

Jessica jobbar på vårt dagis på Backaplan, efter att ha jobbat på Åskvädersgatan för några år sedan och därefter jobbat på Hund i Centrum. Jessica har varit djurintresserad så länge

hon kan minnas, och har haft allt ifrån smågnagare till katt och hund. Nu har hon två hundar, Kiwi som är en amstaffblandis och Akilles som troligtvis är en boxer/staffeblandis. Akilles kommer från Hundar utan Hem. Hon har också katten Shera.

Jessica har en bakgrund inom lagerarbete och sadlade om genom att utbilda sig till hunddagisföreståndare. Nu ser hon fram emot att satsa på det hon brinner för – Hundar!

Hundspråk och hur hundar kommunicerar med både varandra och oss människor är något Jessica brinner för lite extra. Hon tycker om att studera hundars beteenden och filmar gärna både egna och andras hundar då leker eller umgås för att kunna studera signalerna. Där finns mycket att se i efterhand som man inte alltid hinner uppfatta i stunden.
Jessicas fritid spenderas till stor del med att träna och aktivera sina hundar. Tillsammans med Akilles och Kiwi tränar hon drag weight och löpning så väl som andra aktiveringsaktiviteter. Hon siktar också på att komma igång att arbeta som besökshundteam med Akilles, som hon tidigare utbildat via Svenska Terapihundskolan och då haft Göteborgs Hunddagis delägare Helena som lärare. Akilles var både duktig på det och uppskattade arbetet! Jessica tränar inte hund för att tävla, utan för att ha kul och utvecklas ihop med sina hundar. Så länge hundarna har roligt så är det det viktigaste för Jessica.

Förutom att umgås med hundarna spenderar hon gärna fritiden med vänner och familj, vid ett pussel, framför tv-spel, på en lugn skogspromenad eller läser en spännande deckare. Eller ännu hellre en hundbok. Man kan inte lära sig för mycket om hund säger Jessica, vare sig det handlar om kommunikation, allergier, rädslor eller ren hundträning. Och vi håller förstås med!


Utbildningar:

Gymnasiet - Hund & Fritid

Hunddagisutbildning 2017

Besökshundsutbildning, Svenska Terapihundskolan, 2019


Midde Larsson Näregård

Midde jobbar på Backaplan efter att först ha jobbat som timvikarie på alla våra dagis och alltid ställt upp när det krisat.

Midde hade otur och var bara dagar ifrån en fast tjänst på ett annat hunddagis, men så slog covid-19 till och drabbade företaget. Det gjorde att hon istället sökte utbildningen "Arbete med hund" på Göteborgs Folkhögskola och kom in! Hon älskade varje dag på utbildningen och insåg att hon skulle jobba med hundar för att må riktigt bra! Och inga är gladare än vi att det blev Middes väg.

Att få jobba och umgås med hundar gör det lätt att gå till jobbet tycker Midde. Även när man har en dålig dag vet man att man kommer mötas av viftande svansar och blöta pussar, och efter det går det inte att inte bli glad.

Middes mål utöver att vara hunddagisfröken är att så småningom få tillräckligt mycket erfarenhet och utbildning för att kunna hjälpa hundar med problembeteenden och deras familjer, så kallade "problemhundar". I utbildningen hon än så länge gått så ingick det att bli certifierad hunddagisföreståndare. Det innebär all kunskap för att själv få öppna ett hunddagis, med ämnen såsom grundläggande sjukvård, raskunskap, berikning och mycket mer. Hon blev också utbildad noseworkinstruktör genom utbildningen.

På sin fritid håller Midde på med historiskt hantverk, lajvar och samlar på tropiska växter - och lever därför i lite av en djungel.

Utbildning
Arbete med hund - Göteborgs Folkhögskola

Maria Hamar

Maria brukar säga att hon är född med sitt hundintresse.
Från hennes tidigaste år i livet toppade ordet ”Hund” önskelistan, år efter år. Det var dock ingen hund i hennes paket; det var hundböcker. Det skulle dröja 17 år innan Maria fick sin första egna hund, och gissa om hon var efterlängtad! Vid det laget hade hon dessutom hunnit läsa mig igenom en hel del böcker – vilket hon är väldigt tacksam för idag.
 
Det var alltså år 1997 hunderiet började på allvar för Marias del. Hennes lilla goldenfröken Ronya och Maria skulle ju prova ALLT som hon hittills bara hade läst om! Året därpå fångades hennes brinnande intresse upp av brukshundklubben de gick på – och Maria erbjöds en instruktörsutbildning. Det blev startskottet på Marias hundutbildningar, och efter det har det bara rullat på. Genom åren har det blivit en stor mängd utbildningar av olika slag – och sökandet efter ny kunskap och utveckling är för Marias del ständigt pågående.
 
Att få sprida kunskap, inspiration och välmående i hundvärlden är något Maria verkligen brinner för! Eftersom kropp och knopp hänger ihop så jobbar hon både med hundens fysiska och psykiska hälsa, och har ett helheltstänk i allt hon gör. Maria har även sett till att få en bredd i sina utbildningar och erfarenheter – från exempelvis utbildningar inom friskvård, till diplomerad hundpsykolog.
 
Något av det mest intressanta och utvecklande hon har gjort genom åren är att hålla föreläsningar/ kurser/ läger/ vidareutbildningar med temat Hundspråk! Att få vara med om hur kommunikationen mellan hundar och dess ägare ökar när de tvåbenta bit för bit förstår vad deras hundar menar – det är för henne helt fantastiskt!
Det är även en av de delar som Maria är mest stolt över att ha arbetat fram själv, då hon har upplevt hur svårt det var att hitta utbildningsmöjligheter i just detta område – och hon anser att det är otroligt viktigt att denna kunskap sprids.
 
En annan del som Maria finner otroligt givande är när möjligheten att hjälpa ett enskilt ekipage ges. När en hund och dess ägare har hamnat i en situation de inte reder ut själva, söker hjälp, och man gemensamt sätter upp en målbild som man steg för steg tar sig till – den resan tycker hon är helt otrolig!
En tanke som Maria har tagit fasta på är att alla beteenden har en orsak. Detta är något hon alltid har med sig, och tycker är en viktig grundsten till att förstå varför en individ gör som den gör – och hur man därifrån kan hitta en lösning.
 
Vidare är det för Marias del både en förutsättning och en självklarhet att enbart använda positiva metoder. Detta är något som alltid genomsyrar hennes kurser, föreläsningar och läger. Det ska vara kul både att ha, och att vá hund!
 
Egna hundar har det blivit en del genom åren.
I nuläget har Maria en jaktlabrador som heter Brumma och är född -14, samt Golden Retrivern Lykke, född -19. Brummas stora passion i livet är specialsök, och Lykkes favoritsyssla är att träna rallylydnad och att bada gyttjebad.
I familjen finns även två grabbar (dvs människobarn) – Colin och Melvin. De har även två katter som bor hos dem (eller – de bor hos dem..). De har även ganska nyligen skaffat ett gäng hönor som förgyller vår vardag – både med ägg och belöningsbaserad träning!
 
Maria jobbar som hundpsykolog & instruktör på våra kurser på Kungliga Hundar.

Utbildningar
 Instruktörsutbildning SBK                                                                                                                                                    
Allmänlydnadsinstruktör SBK                                                                                                                                            
Valpinstruktör SBK                                                                                                                                                                                      
Lärling friskvård och rehab för hund, Aktiv Hund                                                                                    
Friskvård för hund, Aktiv Hund                                                                                                                                          
Friskvård för aktiva/ arbetande hundar, Aktiv Hund                                                        
Massage och stretching, Aktiv Hund                                                                                                                                
Sökutbildning Personssök, SSHG                                                                                                                  
Sökutbildning Räddningssök, SSHG                                                                                                                                  
Brukslydnad, Monika Schneider Klassén, SBK                                              
Agilityinstruktör SBK                                                                                                                                                            
Hundinstruktör Påbyggnad, Hundskolan Skövde                                                                                    
Fördjupad Raskunskap, Hundskolan Skövde                                                                                            
Klickerspecial, Hundskolan Skövde                                                                                                              
Diplomerad Hundpsykolog, Hundskolan Skövde                                                                                    
Hoppteknik, Eva Bertilsson                                                                                                                            
Analysvektyget ”Vem är hunden”, Ingela Dahlstedt                                                        
Hund i rörelse, Annika Falkenberg                                                                                                              
Från belöning till belöning, Eva Bertilsson                                                                                                
Kreativ Hundförarutbildning, Game On Puppy                                                                  
Harmoniska Möten, Eva Bertilsson                                                                                                            
Rörelseanalys Hund, Annika Falkenberg                                                                                                    
Specialsöksutbildning, Swedog                                                                                                                                          
Certifiering Specialsök Vägglöss, DogPoint
Hoopersinstruktör Royal Dog Education

Liza Redko

Djur har alltid varit det som gäller för Liza. Hon är uppvuxen bland alla möjliga slags djur, allt från fiskar till papegojor till kossor. Det alltid varit centrum i Lizas liv och hon har så länge hon kan minnas varit hundra procent säker på att det är det som gäller. Först var hon helt inställd på att jobba med hästar, men när hennes labradorhane Rafi kom in i hennes liv vände han upp och ner på allt. Hon insåg hur komplext och fascinerande det är med hund, att man aldrig blir färdiglärd och att man i takt med att man lär sig mer inser hur lite man egentligen kan. Hund är helt enkelt ett ämne hon drunknat i helt och hållet.

Liza har ännu inte lyckats navigera fram till exakt vad det är hon vill jobba med inom hund på sikt men vet med all säkerhet att hon brinner för att fördjupa sig i precis allt som gäller just hund. Kost, friskvård, psykologi, beteende och såklart olika hundsporter.

Att få jobba på dagis med så många olika raser och individer tycker Liza är både intressant och lärorikt. Och såklart är det ju världens bästa, lurviga dagisbarn man möts av varje dag när man kommer till sin arbetsplats.

Tillsammans med Rafi siktar Liza lite extra på nosework och planerar att komma ut på tävlingsbanan. Utöver det vill de tillsammans testa på allt möjligt. Sådan matte, sådan hund. Rafi är med på vad man än hittar på.

På fritiden blir det förstås också hund för Liza. Att bara få vara ute i naturen med Rafi är det absolut bästa hon vet.
Liza jobbar på Backaplans dagis.

Utbildningar:
Hästskötare med inriktning mot ridning + tappskokompetens (Realgymnasiet) 2019
Arbeta med hund+Hunddagisföreståndare (Göteborgs Folkhögskola) 2021
Berikningskurs (Helg) med David Selin 2022
Hundpsykologi (Göteborgs Folkhögskola) 2022
Certifierad av SNWK: Instruktör och Doftprovsdomare

Mikaela Borg

Mikaela har jobbat på hunddagis sedan 2012. Hon började sin bana i egenskap av praktikant och efter att ha gått en hunddagisutbildning fick hon anställning 2013. Under åren har hon fortsatt fortbilda sig med allt ifrån hundmassagekurser till berikning.  

Som uppvuxen i en familj med jakt och fiske som stora intressen har hon som barn haft jakthundar vid sin sida. Drömmen om en egen hund fanns alltid där, och första egna hund blev tillslut den genomsnälla golden retrievertiken Delphi. Delphi fick vara Mikaelas bästa vän i nästan 14 år. Nu har hon och hennes sambo istället kelpien Flip och en ung golden retrievertik vid namn Gaia. Eller Gaia Piraya, som hon ofta kan komma att kallas. Mikaela älskar alla slags djur och har också sköldpaddan Robin som sällskap hemma, och har tidigare haft allt ifrån vandrande pinnar till undulater och kaniner.

I botten är Mikaela utbildad socialpsykolog vid högskolan i Skövde. Efter att ha jobbat med människor en tid drabbades hon likt många andra av utmattning och sadlade om till hunddagis och arbete med hund – något hon inte ångrar.

Mikaela är mycket kreativ och älskar att fotografera så väl som lära sig nya saker inom IT. Hon är helt öppen med sin ADHD-diagnos och har under flera år varit – och är fortfarande - aktiv styrelsemedlem inom föreningen Attention, både som ordförande och ledamot.

Sin fritid spenderar Mikaela gärna på sitt sommarställe, med sin sambo, sin familj och sina djur. Hon tycker också om att åka snowboard, fota hundar och resefoton, umgås med vänner så väl som mysa i en hög med hundarna.  

Mikaela arbetar främst med att fotografera och dokumentera hundarnas dagar på dagis och uppdatera sociala medier samt hjälpa till med datorer och övrig teknik. Hon ses ofta med ett stort leende och med kameran i högsta hugg, men rycker också in och hjälper till med hundrastning och aktivering av hundarna på dagis då det behövs.

Utbildningar:
Socialpedagog, Högskolan i Skövde

Hunddagisutbildning
Hundmassage

Hundens språk, Jenny Marek
Berikning, Jenny Marek
Oönskade beteenden, Anna Lindquist & Marja Seidemo
Clinic i belöningsutveckling, Anna Lindquist & Marja Seidemo

Stressade & aggressiva hundar, Anna Lindquist & Marja Seidemo

Tina Gavling

Tina Gavling är ägare av Göteborgs Hunddagis och är tillsammans med Helena ytterst ansvarig för verksamheten. Förutom dagiset äger/driver hon även Göteborgs Hundkoncern, Kungliga Hundar, Royal Dog Education och Göteborgs Hundarena.

Hon har levt tillsammans med hundar i större delen av sitt liv och delar idag sin vardag med 6 Bracco Italiano, J RLDN KBHV-2012 SEVCH NOUCH DKUCH C.I.E RLDN RLDF Ensemble Chamomilla "Joplin", SEJCH ESTW-2015 HeJW-2013 SEVCh DKUCH C.I.B EECH NOUCH NORDUCH SEUCh RLDN RLDF Bonsai Venator d'Ursus "Jolene", SEVCh Epica Venator dÙrsus "Yagah", SEJCH MARKPR J SEVCH DKUCH SEUCH RLDN RLDF Raki´s Place Written in the Stars"Jax", SEVCH J NORDUCH SEUCH DKUCH NOUCH NORDIC CH Capriel from Magnificos Kingdom "Rio", SEVCH SEJCH RLDN RLDF Gizmo Venator dÚrsus "Ripley" samt SEVCH SEJCH SEFBCH RLDN RLDF Pimen´s Dina "Qrut" som är en strävhårig vorsteh.

Hon lever ett aktivt hundliv tillsammans med sina hundar och ägnar mycket tid åt jakt/jaktträning, jaktprov, drag, tävlingslydnad och utställning. Hon älskar sitt jobb som lärare/instruktör/författare och går ständigt på nya utbildningar/kurser för att hålla sig uppdaterad på det senaste inom hundträning.

Utbildning

3-årig djurvårdarutbildning

Diplomerad Hundinstruktör

Diplomerad Problemhunskonsult

Diplomerad Massage- och friskvårdsinstruktör

Diplomerad Klickerinstruktör, Kungliga Hundar

Diplomerad Tävlingslydnadsinstruktör

Diplomerad Agilityinstruktör
Stora uppfödarutbildningen
Kreativ hundförarutbildning bruksspår 

C15-utbildad

Helena Eriksson

Helena Eriksson är delägare i Göteborgs Hunddagis och ansvarar tillsammans med Tina för driften av verksamheten.  Hon driver även Kungliga Hundars nystartade bokförlag tillsammans med Tina Gavling och är en del av Royal Dog Education, det företag som utbildar instruktörer. På förfrågan gästspelar hon som instruktör även på Kungliga Hundar, men efter en flytt till byn Källeryd utanför Herrljunga är avståndet att pendla i längsta laget.
 
Helena Eriksson arbetar även på Svenska Terapihundskolan där hon utbildar sociala tjänstehundteam samt handleder personalen på skolan. Tillsammans med Svenska Terapihundskolans grundare Sara Karlberg har hon podden Hälsans Hundar – En podd om sociala tjänstehundar. De har även skrivit boken Sociala tjänstehundar – Omsorg utan ord, publicerad av Klickerförlaget.
 
Helenas egen hundflock består av fyra hundar, två bracco italiano och två afghanhundar. Hon tränar mycket med sina hundar och startar aktivt sina hundar på jaktprov, i rallylydnad samt tävlingslydnad. Hon tränar mycket barmarksdrag och eftersom hon uppskattar variation får hennes hundar prova på de flesta hundsportgrenar. Hon har även en unghäst som hon utbildar med hjälp av klickerträning.
 
När Helena inte jobbar på Göteborgs Hunddagis, Kungliga Hundar och Royal Dog Education, skriver böcker eller tränar och tävlar hund jobbar hon som verksamhetschef på hästgården Stallyckan. Där bedrivs bland annat daglig verksamhet samt skolverksamhet med hjälp av djur- och naturassisterade interventioner. Helena arbetar även som hundförare där, med sina utbildade terapihundar.

Utbildning
Diplomerad Hundinstruktör
Diplomerad Beteendeutredare/problemhundsutredare, Kungliga Hundar
Diplomerad Terapihundförare, Hundsteg
Animal Assisted Therapy, Harcum College, USA
Diplomerad Klickerinstruktör Kungliga Hundar
Diplomerad Agilityinstruktör Kungliga Hundar
Diplomerad Rallylydnadsinstruktör Kungliga Hundar


Praktikplats

Vi tar emot personer i behov av praktikplats så praktikanter från hundgymnasium, personer i behov av arbetsträning eller dylikt, där du vistas hos oss under en längre tid.
Vi tar tyvärr inte emot korttidspraktikanter så som praoelever.