PERSONALEN
  Göteborgs hunddagis - Centrum

PErsonalen 

Leo Göransson

Leo har tidigare arbetat på dagiset på Åskvädersgatan, innan det var i vår regi. Leo bor i Göteborg och har passerat åldersstrecket 30. Trots att åldersnojan smyger på ibland tycker han att den kan dra åt skogen nu när han börjat jobba på Göteborgs Hunddagis och därmed får jobba med något han verkligen vill och blir glad av.  

Han jobbade, och trivdes mycket bra, på Åskvädersgatans dagis – tills covid-19 kom och skakade om allas vardag. Då fick Leo byta jobb och har sedan dess arbetat som personlig assistent. Leo trivs med både människor och hundar, en positiv egenskap på dagis. Han är också under utbildning till hundinstruktör, med siktet inställt på att bli hundpsykolog/beteendeutredare på hund. Det välkomnar vi verkligen, och kanske kommer han hålla lite hundkurser i framtiden! 

Leo har i dagsläget ingen egen hund, han försöker fortfarande pyssla ihop vardagen för att göra det möjligt och att jobba på dagis gör att hamnar ett stort steg närmare. Men, att jobba på hunddagis har ju också gjort det väldigt svårt att veta vilken hundras han egentligen önskar sig… Kan man få alla tro?

Amanda Skarstedt

Amanda har jobbat på hunddagis tidigare och uppskattat jobbet och den närhet till hundar det innebär. Hon har varit djurmänniska sedan barnsben men just hundar har alltid legat henne allra varmast om hjärtat.  

Tillsammans med sin Schäfer Kaxa, född 2021 lever Amanda ett aktivt liv. Eftersom Kaxa är en aktiv tjej och Amanda tycker om varierad träning så provar de tillsammans på det mesta, men i framtiden har de tänkt att satsa på IGP. Mycket tid kommer också läggas på balansträning för att minska risken för skador och hålla henne i god form.” Kort och gott består både Amandas arbetsliv och fritid av hund, hund, hund – vilket hon älskar!  

Det roliga med att jobba på dagis är enligt Amanda såklart att få umgås med alla hundar. Att få komma ut, promenera och röra på sig men även aktivera och få egentid med varje individ. Hon uppskattar att alla hundar är olika varandra och sin egen person, och är tacksam att få lära känna dem.

Amanda vill hela tiden utvecklas och lära sig mer. Hon är kunskapstörstig och håller sig gärna uppdaterad genom både kurser, böcker och föreläsningar. Då hon alltid funnit hundars beteenden och kommunikation väldigt intressant har hon siktet inställt på en vidareutbildning till hundinstruktör och beteendekonsult på hund.

Amanda jobbar heltid på Skårs led.

Utbildningar

Hunddagisutbildning (pågående)

Aktiveringskurs - Monica Henriksson, 2017

Nosework Steg 1,2,3 - 2018

Möta & bemöta annorlunda hundar - Ingela Wik, 2021

När megafonen är hundens enda strategi - Anna Frisk & Ingela Wik, 2021


Linda Wilhelmsson

Linda har en bakgrund inom personlig assistans och har sadlat om till arbete med hundar. Hon har både praktiserat och arbetat på flera hunddagis tidigare och kommer nu rakt ifrån hunddagiset Tribus över till oss på Göteborgs Hunddagis. Linda kommer arbeta på vårt centrala hunddagis på Skårs led.

Linda har varit hundtjej i hela sitt liv. Med hund i familjen under uppväxten blev det självklart att ha hund även som vuxen. Idag delar hon vardagen med sin rottweiler Stella och tillsammans tränar de många olika hundsporter med störst fokus på tävlingslydnad och nosework. De hoppas på att komma ut och tävla i framtiden.

För Linda är det bästa med att jobba på hunddagis att få vara just bland hundar hela dagarna. All glädje och kärlek hundarna ger är fantastisk. Hon tycker det är både viktigt och givande att få möjlighet att se varje enskild hundindivid samt deras behov och att få berika deras vardag på dagis på ett sätt hundarna mår bra av.

Fritiden spenderar Linda gärna med Stella och sin sambo. De är ofta ute i skog och mark och utforskar gärna nya ställen i och runt om Göteborg – självklart med Stella i täten.

Utbildningar:

Hunddagisutbildning 2019

Internutbildning Tribus


Mikaela Borg

Mikaela har jobbat på hunddagis sedan 2012. Hon började sin bana i egenskap av praktikant och efter att ha gått en hunddagisutbildning fick hon anställning 2013. Under åren har hon fortsatt fortbilda sig med allt ifrån hundmassagekurser till berikning.  

Som uppvuxen i en familj med jakt och fiske som stora intressen har hon som barn haft jakthundar vid sin sida. Drömmen om en egen hund fanns alltid där, och första egna hund blev tillslut den genomsnälla golden retrievertiken Delphi. Delphi fick vara Mikaelas bästa vän i nästan 14 år. Nu har hon och hennes sambo istället kelpien Flip och en ung golden retrievertik vid namn Gaia. Eller Gaia Piraya, som hon ofta kan komma att kallas. Mikaela älskar alla slags djur och har också sköldpaddan Robin som sällskap hemma, och har tidigare haft allt ifrån vandrande pinnar till undulater och kaniner.

I botten är Mikaela utbildad socialpsykolog vid högskolan i Skövde. Efter att ha jobbat med människor en tid drabbades hon likt många andra av utmattning och sadlade om till hunddagis och arbete med hund – något hon inte ångrar.

Mikaela är mycket kreativ och älskar att fotografera så väl som lära sig nya saker inom IT. Hon är helt öppen med sin ADHD-diagnos och har under flera år varit – och är fortfarande - aktiv styrelsemedlem inom föreningen Attention, både som ordförande och ledamot.

Sin fritid spenderar Mikaela gärna på sitt sommarställe, med sin sambo, sin familj och sina djur. Hon tycker också om att åka snowboard, fota hundar och resefoton, umgås med vänner så väl som mysa i en hög med hundarna.  

Mikaela arbetar främst med att fotografera och dokumentera hundarnas dagar på dagis och uppdatera sociala medier samt hjälpa till med datorer och övrig teknik. Hon ses ofta med ett stort leende och med kameran i högsta hugg, men rycker också in och hjälper till med hundrastning och aktivering av hundarna på dagis då det behövs.

Utbildningar:
Socialpedagog, Högskolan i Skövde

Hunddagisutbildning
Hundmassage

Hundens språk, Jenny Marek
Berikning, Jenny Marek
Oönskade beteenden, Anna Lindquist & Marja Seidemo
Clinic i belöningsutveckling, Anna Lindquist & Marja Seidemo

Stressade & aggressiva hundar, Anna Lindquist & Marja Seidemo

Tina Gavling

Tina Gavling är ägare av Göteborgs Hunddagis och är tillsammans med Helena ytterst ansvarig för verksamheten. Förutom dagiset äger/driver hon även Göteborgs Hundkoncern, Kungliga Hundar, Royal Dog Education och Göteborgs Hundarena.

Hon har levt tillsammans med hundar i större delen av sitt liv och delar idag sin vardag med 6 Bracco Italiano, J RLDN KBHV-2012 SEVCH NOUCH DKUCH C.I.E RLDN RLDF Ensemble Chamomilla "Joplin", SEJCH ESTW-2015 HeJW-2013 SEVCh DKUCH C.I.B EECH NOUCH NORDUCH SEUCh RLDN RLDF Bonsai Venator d'Ursus "Jolene", SEVCh Epica Venator dÙrsus "Yagah", SEJCH MARKPR J SEVCH DKUCH SEUCH RLDN RLDF Raki´s Place Written in the Stars"Jax", SEVCH J NORDUCH SEUCH DKUCH NOUCH NORDIC CH Capriel from Magnificos Kingdom "Rio", SEVCH SEJCH RLDN RLDF Gizmo Venator dÚrsus "Ripley" samt SEVCH SEJCH SEFBCH RLDN RLDF Pimen´s Dina "Qrut" som är en strävhårig vorsteh.

Hon lever ett aktivt hundliv tillsammans med sina hundar och ägnar mycket tid åt jakt/jaktträning, jaktprov, drag, tävlingslydnad och utställning. Hon älskar sitt jobb som lärare/instruktör/författare och går ständigt på nya utbildningar/kurser för att hålla sig uppdaterad på det senaste inom hundträning.

Utbildning

3-årig djurvårdarutbildning

Diplomerad Hundinstruktör

Diplomerad Problemhunskonsult

Diplomerad Massage- och friskvårdsinstruktör

Diplomerad Klickerinstruktör, Kungliga Hundar

Diplomerad Tävlingslydnadsinstruktör

Diplomerad Agilityinstruktör
Stora uppfödarutbildningen
Kreativ hundförarutbildning bruksspår 

C15-utbildad

Helena Eriksson

Helena Eriksson är delägare i Göteborgs Hunddagis och ansvarar tillsammans med Tina för driften av verksamheten.  Hon driver även Kungliga Hundars nystartade bokförlag tillsammans med Tina Gavling och är en del av Royal Dog Education, det företag som utbildar instruktörer. På förfrågan gästspelar hon som instruktör även på Kungliga Hundar, men efter en flytt till byn Källeryd utanför Herrljunga är avståndet att pendla i längsta laget.
 
Helena Eriksson arbetar även på Svenska Terapihundskolan där hon utbildar sociala tjänstehundteam samt handleder personalen på skolan. Tillsammans med Svenska Terapihundskolans grundare Sara Karlberg har hon podden Hälsans Hundar – En podd om sociala tjänstehundar. De har även skrivit boken Sociala tjänstehundar – Omsorg utan ord, publicerad av Klickerförlaget.
 
Helenas egen hundflock består av fyra hundar, två bracco italiano och två afghanhundar. Hon tränar mycket med sina hundar och startar aktivt sina hundar på jaktprov, i rallylydnad samt tävlingslydnad. Hon tränar mycket barmarksdrag och eftersom hon uppskattar variation får hennes hundar prova på de flesta hundsportgrenar. Hon har även en unghäst som hon utbildar med hjälp av klickerträning.
 
När Helena inte jobbar på Göteborgs Hunddagis, Kungliga Hundar och Royal Dog Education, skriver böcker eller tränar och tävlar hund jobbar hon som verksamhetschef på hästgården Stallyckan. Där bedrivs bland annat daglig verksamhet samt skolverksamhet med hjälp av djur- och naturassisterade interventioner. Helena arbetar även som hundförare där, med sina utbildade terapihundar.

Utbildning
Diplomerad Hundinstruktör
Diplomerad Beteendeutredare/problemhundsutredare, Kungliga Hundar
Diplomerad Terapihundförare, Hundsteg
Animal Assisted Therapy, Harcum College, USA
Diplomerad Klickerinstruktör Kungliga Hundar
Diplomerad Agilityinstruktör Kungliga Hundar
Diplomerad Rallylydnadsinstruktör Kungliga Hundar


Praktikplats

Vi tar emot personer i behov av praktikplats så praktikanter från hundgymnasium, personer i behov av arbetsträning eller dylikt, där du vistas hos oss under en längre tid.
Vi tar tyvärr inte emot korttidspraktikanter så som praoelever.