PERSONALEN
  Göteborgs hunddagis - Alingsås

PErsonalen 

Johanna Käsper

Johanna har flatcoated retrievern Luna som hon tränar och tävlar jakt, viltspår, nosework samt lydnad med. De deltar även på praktisk jakt.
Johanna är utbildad hundpsykolog och startade eget företag inom hunddagis och kurser 2004. Efter ca 3 år sålde Johanna hunddagiset och arbetade en lång tid som konsult inom hundträning. Johanna har arbetat som instruktör, problemhundskonsult och lärare påen rad olika hundföretag i Göteborg oc då även Kungliga hundar. Hon har även drivit hunddagis i andras regi i 10 års tid. Nu har Johanna bytt bana och arbetar med funktionsnedsättning hos barn på heltid men har lite kurser vid sidan om inom hund.
Det är en stor likhet mellan hund och barn när det gäller det pedagogiska tänket där beteenden och inlärning står i fokus säger Johanna. 2020 påbörjade Johanna även sin bana som hunduppfödare och ni kan läsa mer om det på hennes egna hemsida här!Johanna var med och startade upp dagiset hösten 2021.

Utbildningar:
Hundinstruktör 2004
Problemhundskonsult 2006 Kantarellsöksinstruktör 2006
Viltspårsinstruktör 2007
Friskvårdsinstruktör 2007
Chicken Camp -2007
Klickerinstruktör 2007
Assistanshundsinstruktör 2008
Relation och inlärning Kent Svartberg 2007
Tävlingslydnadsinstruktör 2009

Sandra Rasmussen

Sandra kommer ifrån Småland och är uppvuxen med hund i en jägarfamilj. Familjen har haft allt ifrån drever, leonberger, borderterrrier, basset fauve de bretagne och blandras. Hennes allra första egna hund var en cavalier king charles spaniel som hon skaffade när hon var 15 år. Därefter har listan byggts på genom åren. Sandra har haft en boxer, jämthund, normal korthårstax, kleiner münsterländer och en gråwachtel.
Sandra och hennes sambo bedriver idag en liten avel på kleiner münsterländer och normal korthårstax.  De tränar, jagar och går på jaktprov med deras hundar. De har som ambition att försöka att hjälpa sina valpköpare på bästa sätt med tips och träning. Sandra tränar mycket vardagslydnad, apportering och även viltspår med sina hundar.

Sandra håller också på med hästar och har haft häst sedan hon var liten. Hon rider westernridning och tränar mycket enligt ”natural horsemanship”.
 
Sandra har jobbat som personlig assistent de senaste åren. Hon började jobba på Alingsås hunddagis nu i vinter 2021. Och tycker att det är ett så kul jobb då man får jobba med djur varje dag. Hennes intresse för hund har bara blivit större med åren. Hon har utbildat sig till certifierad hundfysioterapeut 2020 och certifierad balansbollsinstruktör 2021. Friskvård på hund och häst är något som Sandra brinner för.

Utbildningar:

Certifierad hundfysioterapeut 2020

Certifierad balansbollinstruktör 2021


Elva Haarala

Elva är en riktig liten skogsälva som bäst ute i skogen - allra helst med ett stort gäng hundar. Hästar går också väldigt bra. Hon är ute påmyket friluftsävtyr med sina egna hundar - hon vandrar mycket och skulle inte ha några problem med att bo i ett tält året om.

Elva är född och uppvuxen långt ute på landet på sin släktgård utanför Alingsås. Familjen har alltid haft mycket djur och har bland annat fött upp islandshästar. Elvas första hund blev därför också en isländsk fårhund som gärna hjälpte till att valla hästarna.

Efter detta börjar Elva med draghundar - en ras som passade henne väldigt bra eftersom hon är full av energi och älskar alla former av långdistansträning. Hennes huskys har dessutom alltid mer än gärna följt med ut på friluftsäventyr.

Elva har också rest runt en hel del i världen och intresset för att jobba med hundar startade kanske när hon började volontärarbeta med utsatt och hemlösa hundar -först i Spanien ett par månader och sedan i Kambodja i nästan ett år. Detta trivdes hon väldigt bra med och när hon kom tillbaka hem till Sverige igen så fortsatte hon att hjälpa till genom att vara jourhem åt organisation som jobbar med att hitta nya hem åt hundar.

Elva har alltid brunnit lite extra mycket för hundar som haft det tufft.

De senaste åren har hennes egna hundar bytt storlek från large till xsmall.

Av en slump så hoppade hon in som dagmatte åt en kvinna som föder upp mindre hundar och Elva föll pladask för dom små - trots lite förutfattade meningar. För det visade sig att de var minst lika tuffa och tåliga ute i skogen.

Just nu har Elva 3 mindre hundar - 2 st adopterade blandraser malteser/bichon och en bichon havannais. De hänger gärna med Elva ut i skogen och har inte heller några problem med att bo i tält.

Elva provade många olika jobb och utbildningar innan hon äntligen hittade rätt och bestämde sig för att gå en hunddagisutbildning och nu de senaste också en hundinstruktörsutbildning som hon nästan är klar med.

Varje dag lär man sig något nytt att dessa underbara varelser!

Hunddagiset är det absolut bästa jobb hon haft och tycker att det är väldigt lyxigt att få träffa så många fina hundar, så många trevliga hundmänniskor och att få gå hundpromenader hela dagen - det är drömjobbet!

Hon kommer inom kort börja arbeta som hundinstruktör på Alingsås Hundarena.

Hennes mål är att i framtiden också få plugga till hundpsykolog samt till beteendevetare.

Elva känner äntligen att hon hamnat helt rätt och hittat hem.


Mikaela Borg

Mikaela har jobbat på hunddagis sedan 2012. Hon började sin bana i egenskap av praktikant och efter att ha gått en hunddagisutbildning fick hon anställning 2013. Under åren har hon fortsatt fortbilda sig med allt ifrån hundmassagekurser till berikning.  

Som uppvuxen i en familj med jakt och fiske som stora intressen har hon som barn haft jakthundar vid sin sida. Drömmen om en egen hund fanns alltid där, och första egna hund blev tillslut den genomsnälla golden retrievertiken Delphi. Delphi fick vara Mikaelas bästa vän i nästan 14 år. Nu har hon och hennes sambo istället kelpien Flip och en ung golden retrievertik vid namn Gaia. Eller Gaia Piraya, som hon ofta kan komma att kallas. Mikaela älskar alla slags djur och har också sköldpaddan Robin som sällskap hemma, och har tidigare haft allt ifrån vandrande pinnar till undulater och kaniner.

I botten är Mikaela utbildad socialpsykolog vid högskolan i Skövde. Efter att ha jobbat med människor en tid drabbades hon likt många andra av utmattning och sadlade om till hunddagis och arbete med hund – något hon inte ångrar.

Mikaela är mycket kreativ och älskar att fotografera så väl som lära sig nya saker inom IT. Hon är helt öppen med sin ADHD-diagnos och har under flera år varit – och är fortfarande - aktiv styrelsemedlem inom föreningen Attention, både som ordförande och ledamot.

Sin fritid spenderar Mikaela gärna på sitt sommarställe, med sin sambo, sin familj och sina djur. Hon tycker också om att åka snowboard, fota hundar och resefoton, umgås med vänner så väl som mysa i en hög med hundarna.  

Mikaela arbetar främst med att fotografera och dokumentera hundarnas dagar på dagis och uppdatera sociala medier samt hjälpa till med datorer och övrig teknik. Hon ses ofta med ett stort leende och med kameran i högsta hugg, men rycker också in och hjälper till med hundrastning och aktivering av hundarna på dagis då det behövs.

Utbildningar:
Socialpedagog, Högskolan i Skövde

Hunddagisutbildning
Hundmassage

Hundens språk, Jenny Marek
Berikning, Jenny Marek
Oönskade beteenden, Anna Lindquist & Marja Seidemo
Clinic i belöningsutveckling, Anna Lindquist & Marja Seidemo

Stressade & aggressiva hundar, Anna Lindquist & Marja Seidemo

Tina Gavling

Tina Gavling är ägare av Göteborgs Hunddagis och är tillsammans med Helena ytterst ansvarig för verksamheten. Förutom dagiset äger/driver hon även Göteborgs Hundkoncern, Kungliga Hundar, Royal Dog Education och Göteborgs Hundarena.

Hon har levt tillsammans med hundar i större delen av sitt liv och delar idag sin vardag med 6 Bracco Italiano, J RLDN KBHV-2012 SEVCH NOUCH DKUCH C.I.E RLDN RLDF Ensemble Chamomilla "Joplin", SEJCH ESTW-2015 HeJW-2013 SEVCh DKUCH C.I.B EECH NOUCH NORDUCH SEUCh RLDN RLDF Bonsai Venator d'Ursus "Jolene", SEVCh Epica Venator dÙrsus "Yagah", SEJCH MARKPR J SEVCH DKUCH SEUCH RLDN RLDF Raki´s Place Written in the Stars"Jax", SEVCH J NORDUCH SEUCH DKUCH NOUCH NORDIC CH Capriel from Magnificos Kingdom "Rio", SEVCH SEJCH RLDN RLDF Gizmo Venator dÚrsus "Ripley" samt SEVCH SEJCH SEFBCH RLDN RLDF Pimen´s Dina "Qrut" som är en strävhårig vorsteh.

Hon lever ett aktivt hundliv tillsammans med sina hundar och ägnar mycket tid åt jakt/jaktträning, jaktprov, drag, tävlingslydnad och utställning. Hon älskar sitt jobb som lärare/instruktör/författare och går ständigt på nya utbildningar/kurser för att hålla sig uppdaterad på det senaste inom hundträning.

Utbildning

3-årig djurvårdarutbildning

Diplomerad Hundinstruktör

Diplomerad Problemhunskonsult

Diplomerad Massage- och friskvårdsinstruktör

Diplomerad Klickerinstruktör, Kungliga Hundar

Diplomerad Tävlingslydnadsinstruktör

Diplomerad Agilityinstruktör
Stora uppfödarutbildningen
Kreativ hundförarutbildning bruksspår 

C15-utbildad

Helena Eriksson

Helena Eriksson är delägare i Göteborgs Hunddagis och ansvarar tillsammans med Tina för driften av verksamheten.  Hon driver även Kungliga Hundars nystartade bokförlag tillsammans med Tina Gavling och är en del av Royal Dog Education, det företag som utbildar instruktörer. På förfrågan gästspelar hon som instruktör även på Kungliga Hundar, men efter en flytt till byn Källeryd utanför Herrljunga är avståndet att pendla i längsta laget.
 
Helena Eriksson arbetar även på Svenska Terapihundskolan där hon utbildar sociala tjänstehundteam samt handleder personalen på skolan. Tillsammans med Svenska Terapihundskolans grundare Sara Karlberg har hon podden Hälsans Hundar – En podd om sociala tjänstehundar. De har även skrivit boken Sociala tjänstehundar – Omsorg utan ord, publicerad av Klickerförlaget.
 
Helenas egen hundflock består av fyra hundar, två bracco italiano och två afghanhundar. Hon tränar mycket med sina hundar och startar aktivt sina hundar på jaktprov, i rallylydnad samt tävlingslydnad. Hon tränar mycket barmarksdrag och eftersom hon uppskattar variation får hennes hundar prova på de flesta hundsportgrenar. Hon har även en unghäst som hon utbildar med hjälp av klickerträning.
 
När Helena inte jobbar på Göteborgs Hunddagis, Kungliga Hundar och Royal Dog Education, skriver böcker eller tränar och tävlar hund jobbar hon som verksamhetschef på hästgården Stallyckan. Där bedrivs bland annat daglig verksamhet samt skolverksamhet med hjälp av djur- och naturassisterade interventioner. Helena arbetar även som hundförare där, med sina utbildade terapihundar.

Utbildning
Diplomerad Hundinstruktör
Diplomerad Beteendeutredare/problemhundsutredare, Kungliga Hundar
Diplomerad Terapihundförare, Hundsteg
Animal Assisted Therapy, Harcum College, USA
Diplomerad Klickerinstruktör Kungliga Hundar
Diplomerad Agilityinstruktör Kungliga Hundar
Diplomerad Rallylydnadsinstruktör Kungliga Hundar


Praktikplats

Vi tar emot personer i behov av praktikplats så praktikanter från hundgymnasium, personer i behov av arbetsträning eller dylikt, där du vistas hos oss under en längre tid.
Vi tar tyvärr inte emot korttidspraktikanter så som praoelever.